Compania de Apă aruncă pe fereastră mii de euro. Sute de contoare stricate după câteva luni de funcționare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de contoare s-au stricat după câteva luni de funcţionare. Vina facturilor mari o poartă firma producătoare, care acum are de înlocuit toate cele 630 de aparate montate anul trecut.

Modernizarea pe care Compania de Apă Arad a încercat să o facă la sfârşitul anului trecut s-a arătat a fi mai mult un pas greşit decât o reuşită. Peste trei sute de familii s-au trezit cu probleme la citirea consumului de apă.


„Pe noile contoare instalate este ataşat un dispozitiv de citire, un fel de radio-emiţător pentru citirea la distanţă. Problema a fost cu bateriile acestor dispozitive care nu erau adaptate pentru condiţiile de umiditate în care trebuia să funcţioneze”, a declarat în această dimineaţă pentru Adevărul de Seară, Bruno Biringer, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Arad.


Diferenţe mari


Proprietarii contoarelor au depus reclamaţii privind facturile emise de Compania de Apă. „Nu sunt precise. Factura a fost umflată cu circa 60 de lei, pentru că citirea la distanţă a dat o valoare, iar citirea direct a dat alta”, a spus Mariana Regulaş, proprietar de apartament.


Administratorii blocurilor cu pricina spun că la unele apartamente contoarele au înregistrat un consum chiar cu 60 la sută mai mare. „Au fost cazuri unde pe factură erau trecuţi 25 de metri cubi de apă, când de fapt consumul a fost doar de şapte metri cubi. Norocul oamenilor a fost că problema a fost sesizată din timp şi au fost emise alte facturi”, a spus Valeriu Roxin, administrator.

Schimbarea contoarelor, în aprilie


Oamenii mai au de aşteptat cel puţin o lună până când contoarele vor fi schimbate. „Producătorul şi-a recunoascut greşeala, astfel că toate cele 630 de contoare montate anul trecut vor fi înlocuite pe cheltuiala acestuia. Luna viitoare primim prima tranşă de 1.000 de contoare noi”, a spus Bruno Biringer. Preţul unui apometru dotat cu staţie de emisie variază între 30 şi 50 de euro.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite