Piaţa joburilor oferă puţine şanse tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii cer experienţă pentru că nu au bani să specializeze începători şi absolvenţii sunt refuzaţi. Persoanele care vor un loc de muncă trebuie să aibă atitudine constructivă, să fie ambiţioase şi să aibă capacitate de a prelua conducerea.

Chiar dacă piaţa muncii din Arad începe să se dezgheţe şi ofertele de joburi sunt tot mai multe, tinerii absolvenţi rămân în continuare dezavantajaţi. „Am terminat liceul anul trecut şi am fost nevoită să mă angajez vânzătoare, pentru că altceva nu am găsit. Nu e rău, e bine că am un loc de muncă, dar peste tot mi s-a cerut experienţă”, spune Mihaela Jitescu, o tânără din Arad.

Şi reprezentanţii agenţiilor de recrutare de forţă de muncă spun că principalul criteriu de recrutare în acest moment o reprezintă experienţa. „Angajatorii nu mai au bani pentru specializarea ulterioară a angajatului, aşa că profită de abundenţa de oameni care îşi caută de lucru şi cer experienţă în domeniu”, spune Marius Iovescu, specialist resurse umane.

Acesta mai spune că în cazul studenţilor este important ca aceştia să demonstreze că au fost implicaţi în diferite activităţi, fie şi în cadrul unor ONG-uri, pentru a-şi argumenta anumite aptitudini şi talente. „Sunt puncte în plus la un interviu pentru angajare”, a spus specialistul.  Noul mall din Arad a scos la bătaie, în primăvara acestui an, 1.250 de locuri de muncă, la cele 130 de firme din incintă. „Este vorba despre personalul necesar tuturor  magazinelor, cafenelelor şi restaurantelor din incinta mall-ului, dar şi de personal auxiliar”, a explicat Adina Călinescu, country manager Atrium Center. Cele mai multe oferte au fost pentru posturile de vânzători, iar persoanele preferate de angajatorii din mall, au fost tinerii cu studii medii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite