Andreea Memetea este studentă la trei facultăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Memetea
Andreea Memetea

Cu toate că îşi petrece aproape toată ziua printre cărţi, arădeanca spune că nu ar face altceva în timpul său liber.

Andreea Memetea este studentă la trei facultăţi, toate în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi spune că a ales aceste profiluri pentru că, la finalizarea studiilor, i-ar face plăcere să lucreze în domeniul juridic şi economic. „În aceste domenii se câştigă foarte bine, iar satisfacţia supremă este când vezi omul mulţumit de ceea ce ai făcut pentru el”, spune tânăra.

Andreea este studentă la o facultate la zi, dar şi la ID, şi spune că se descurcă bine cu acestea. „Mi-e uşor, având în vedere că la zi am orarul foarte flexibil, iar la ID studiez doar în weekend. Am norocul că nu lucrez, deci nu îmi este foarte greu, chiar dacă aproape toată ziua sunt pe drumuri”, spune Andreea Memetea.

Andreea învaţă foarte bine şi a reuşit până acum să ia doar note bune la examene. „Deşi sunt studentă la trei facultăţi, nu pot să spun că am doar note de zece în examene, dar mă descurc foarte bine, pentru că fac ceea ce îmi place, iar părinţii mei fac sacrificii mari pentru a-mi plăti aceste facultăţi, dar mă ajută pentru că, spun ei, sunt o fată capabilă”, adaugă studenta.

Rămâne în Arad

Cele trei facultăţi o costă pe studentă aproximativ 5.200 de lei. „Într-adevăr, sunt mulţi bani, dar după ce îmi voi termina studiile, cred şi sper să-i ajut şi eu pe părinţii mei, aşa cum m-au ajutat şi m-au sprijinit ei mereu”, spune tânăra arădeancă.

Deşi facultatea şi învăţatul îi ocupă destul de mult timp, Andreea Memetea reuşeşte să se implice în foarte multe proiecte ale studenţilor. „Îmi place să văd că pot reda zâmbetul unui om pe buze, iar aceste proiecte pe care facultatea noastră le face şi la care eu iau parte de cele mai multe ori, mă ajută să îmi satisfac această plăcere”, spune tânăra.

Tânăra recunoaşte că are parte şi de un colectiv foarte unit, la ambele facultăţi. „Am colegi foarte de treabă, ne înţelegem foarte bine şi ne ajutăm mereu. Dacă lipsesc de la facultate, îmi aduc cursurile şi mă anunţă dacă pe următoarea oră avem nevoie de ceva, deci mă pot pregăti mereu deşi nu am fost la cursurile respective”, precizează Andreea Memetea.

Andreea spune că după terminarea studiilor, speră să îşi găsească un loc de muncă în Arad. „Sper să nu fiu nevoită să mă mut din oraş sau chiar din ţară pentru o slujbă, sper să găsesc aici un loc de muncă bun, cu un program cât de cât lejer şi un salariu pe măsură, pentru că nu vreau să mă despart de familie, de prieteni şi de locul în care m-am născut”, spune tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

De ce ai ales Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”?
Am ales Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” pentru că este o universitate bună şi pentru că este aproape de casă, iar majoritatea prietenilor mei sunt aici la facultate, deci am primit referinţe foarte bune despre ea.

Ce şanse crezi că ai în România sau peste hotare cu cele trei facultăţi?
Şansele sunt relativ egale atât în străinătate, cât şi la noi în ţară pentru a reuşi în cariera dorită.

Ce şanse ai să-ţi găseşti un job în Arad sau în vestul ţării?
Şansele sunt destul de mari, pentru că cei care angajează personal caută persoane care să îşi facă bine treaba.

Ce-i place
Andreea Memetea iubeşte tot ceea ce ţine de nou. „Îmi place să cunosc oameni noi, să vizitez locuri noi şi să ajut oamenii. Mă bucur când pot să ajut oamenii cu o vorbă bună, cu un sfat, cu orice”, explică Andreea.

Ce nu-i place
Andreea spune că urăşte bârfa şi oamenii prefăcuţi. „Urăsc oamenii care încearcă să pară altceva decât sunt, nu pot să înţeleg aceşti oameni şi încerc cât pot să nu am de-a face cu astfel de persoane”, încheie tânăra.

Profil
Născută. 26.10.1989 Arad
Studii. Facultatea de Ştiinţe Juridice în anul 2, Facultatea de Ştiinţe Economice în anul 2, Federaţia Europeană a Şcolilor Superioare la Comunicare şi Relaţii publice
Experienţă. Studentă
Familie. Necăsătorită

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite