Casa de Asigurări de Sănătate are milioane de euro datorii către farmaciile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele plăţi s-au făcut pentru medicamentele vândute în octombrie 2009. Farmaciile au de recuperat aproape şase milioane de euro de la Casa de Asigurări de Sănătate, iar problema nu pare să aibă rezolvare.

Aproape toate farmaciile din judeţul Arad au de suferit de pe urma datoriilor pe care le-a acumulat Casa de Asigurări de Sănătate. Aproximativ şase milioane de euro este suma care trebuia să ajungă în conturile farmaciilor încă de anul trecut.

„Pe la mijlocul lunii în curs vom încerca să achităm o parte din datoriile către farmacii, cele care sunt la scadenţă, adică până în decembrie 2009 inclusiv”, a declarat Gheorghe Domşa, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Arad. În ciuda acestor probleme, o parte din farmacii încă mai eliberează reţete compensate, tocmai pentru ca problemele să nu se resimtă în buzunarele pacienţilor.

„Sunt probleme peste tot. Nu ştim care va fi soluţia. Încă mai eliberăm reţete compensate, dar până când, nu avem idee. Deocamdată nu se pune problema unui faliment”, a declarat Mihaela Oltean, manager faramacie.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite