Secretari arădeni în topul salariilor. Eusebiu Pistru câştigă cinci mii de lei pe lună.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei patru secretari de stat din Arad, cel din cadrul Minsterului Transporturilor câştigă cel mai mult. Eusebiu Pistru câştigă aproximativ 5.000 de lei pe lună, bani care l-au ajutat să-şi acumuleze o adevărată avere.

În urma unui top întocmit de curând, în funcţie de salariile câştigate, un top al secretarilor de stat la nivelul judeţului Arad, cel mai bine stă Eusebiu Pistru, funcţionar în cadrul Ministerului Transporturilor, cu un venit lunar de aproximativ 5.000 de lei. Chiar dacă la prima vedere pare un salariu modic pentru funcţia ocupată, secretarul de stat arădean are o declaraţie de avere mult mai consistentă.


Făcută publică recent, declaraţia de avere a arădeanului scoate la iveală câteva proprietăţi, bijuterii şi chiar spaţii comerciale şi conturi bancare. Terenurile, aproximativ 14 la număr, sunt dobândite în perioada 2001 – 2008 împreună cu soţia sa, Geanina Pistru.


„Le-am luat în 2006 de la o persoană fizică. Sunt pe o coborâre spre autostradă. Cam 5.000 de metri pătraţi, fiecare parcelă. Le-am luat când nu se punea problema de nicio expropriere sau cel puţin erau blocate. M-a dezavantajat exproprierea. Eu vroiam să fac acolo o investiţie mare, o reprezentanţă auto”, a declarat Eusebiu Pistru vizavi de terenurile cumpărate. Tot din declaraţia de avere a secretarului de stat arădean, făcută publică pe site-ul oficial al Ministerului Transporturilor, soţia acestuia câştigă un salariu de aproximativ 2.800 de lei, în funcţia de viceprimar al Aradului. Banii câştigaţi de secretarul de stat arădean îl clasează pe locul 15 pe ţară în topul celor mai bune salarii. La nivelul judeţului Arad, Eusebiu Pistru este urmat de Andras Kiraly, de la Ministerul Educaţiei, şi de Constantin Dascălu, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.


Bani puţini, averi imense


În ceea ce-l priveşte pe secretarul de stat arădean din cadrul Ministerului Educaţiei, acesta câştigă lunar aproximativ 4.048 de lei, venit care îl clasează pe locul 20 în topul salariaţilor. De asemenea, în declaraţia lui de avere apar şi patru conturi bancare deschise între anii 2002 şi 2008, a căror valoare maximă ajunge la 70.000 de lei. Secretarul de stat din cadrul Ministerului Educaţiei şi-a declarat şi un autoturism Toyota din 1995,dar şi două case a câte 250 de metri pătraţi, lăsate moştenire. Apropiat de salariul lui Kiraly este şi Constantin Dascălu, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, în vreme ce Mihai Capră, secretarul de stat în acelaşi minister, câştigă aproximativ 3.800 de lei pe lună.

Mi-am cumpărat terenurile cu scopul de investi într-o reprezentanţă auto.
Eusebiu Pistru, secretar de stat

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite