Scandalul din cartierul Micălaca continuă. Oamenii aduc noi acuze împotriva lui Ştefan Boariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii cred că celui care îi reprezenta în instanţă pentru păşune i se fac anumite favoruri. Vila pe care o are preşedintele asociaţiei din Micălaca are trotuar modern făcut recent de muncitori.

Cu două dosare penale în cercetare la DNA Timişoara, acuzat că mână în mână cu primăria şi că a jonglat pentru a lua terenul micălăcenilor pe care trebuia să îi reprezinte, Ştefan Boariu este din nou în centrul nemulţumirii oamenilor. Ei susţin că municipalitatea îl favorizează, întrucât este singurul locuitor al străzii care are trotuarul şi podul din faţa casei asfaltat.


„E pavat şi făcut atât trotuarul, cât şi podul casei doar la el în casă. De ce? Oare nu are totul legătură cu faptul că el a cedat fără ştirea oamenilor terenul pentru care noi ne luptăm în instanţă Primăriei?”, a spus Viorica Neamţ, localnică în cartierul Micălaca. „Vila şi-a ridicat-o de când este preşedinte al Composesoratului Micălaca. Numai el ştie pe ce. Oricum, e interesant faptul că lucrările s-au putut începe de oricare altă parte a străzii însă au început la el şi deocamdată stagnează în partea aceea. Asta mai ales că în casa sa acum locuieşte fiica sa şi nişte chiriaşi”, a declarat Marin Iorga, un alt localnic.


Apărat de familie


De asemenea, oamenii sunt curioşi ce se va întâmpla în data de 21 august, când, preşedinte încă în acte, Ştefan Boariu va trebui să predea la zi actele Composesoratului Micălaca Veche, precum şi toate chitanţele pe banii pe care i-a încasat de-alungul anilor. Simona Drăgan, fiica lui Ştefan Boariu, susţine că toate aceste aberaţii pornesc de la răutăţile unora şi că aceste lucruri se vor lămuri în instanţă.


„Îmi produc efectiv greaţă aceste acuzaţii. Cu ce anume mă avantajează pe mine sau pe tatăl meu faptul că la noi în faţă este pavat, iar în altă parte nu este încă? Mai ales că din anul 2003 nici unul nu locuim acolo, iar casa este dată în chirie. Toate aceste acuzaţii sunt venite din partea unor persoane rău intenţionate care îi stârnesc şi pe alţii împotriva tatălui meu. M-am săturat să tot aud că tata e vinovat ba de una, ba de alta. Tatăl meu este cel care a demarat acţiunile în instanţă pentru recuperarea terenului. Zilele trecute a primit răspunsuri la plângerile pe care unele persoane le-au făcut împotriva tatălui meu la Garda Financiară, la APIA şi la Finanţe. Peste tot ni s-a comunicat că în actele Composesoratului condus de Ştefan Boariu nu s-au făcut ilegalităţi”, a declarat Simona Drăgan. De asemenea, primăria spune că în nici un caz nu a fost nimeni favorizat de municipalitate, mai ales că cel care decide etapele lucrării este constructorul.


„Startul lucrării pe strada Renaşterii s-a dat la începutul luni iunie. Nu este problema primăriei cum au început muncitorii lucrările, ci a constructorului care a câştigat licitaţia. Puteau să înceapă de oriunde, ei îţi programează etapele lucrării pe care o execută acolo”, a declarat Corina Drăghici, reprezentant al Primăriei Arad.
Totodată, municipalitatea susţine că termenul de execuţie pentru lucrarea care costă 4,47 de milioane de lei a fost stabilit pentru opt luni, însă, pentru că lucrările decurg foarte bine, este posibil ca muncitorii să termine mult mai rapid.

Răspuns
Reprezentanţii primărieri spun că nu este vorba despre favoritisme

E pavat şi făcut atât trotuarul, cât şi podul doar la el în faţa casei. De ce?
Viorica Neamţ, localnică

Cu ce anume mă avantajează pe mine sau pe tatăl meu că la noi în faţă este pavat?
Simona Drăgan, fiica lui Boariu

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite