Titularizarea în judeţul Arad: catedra cea mai căutată a fost cea de limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de candidaţi la titularizare au renunţat şi au părăsit sala de examen după doar o oră. Dascălii arădeni care au predat lucrările de titularizare pentru corectare vor afla notele finale pe data de 18 iulie.

Examenele de titularizare, care s-au desfăşurat miercuri în două centre cu patru locaţii, s-au terminat cu incidente mai puţin plăcute. Din cei 1012 de candidaţi, doar 701 au susţinut examenul până la capăt, în vreme ce 149 dintre ei au ales să părăsească sala după o oră şi să-şi anuleze lucrările, conform regulamentului.


Pentru ocuparea unui post la catedră în judeţul Arad s-au înscris 1012 candidaţi pe 99 locuri titularizabile. Cea mai mare concureţă a fost la limba şi literatura română, 93 de candidaţi pe un post, la limba engleză, unde 84 de concurenţi au sperat la cele cinci posturi, şi la educatoare, unde 192 de candidate au lupat pentru 24 de locuri. „Un candidat la educaţie fizică şi sport a fost eliminat, fiind prins cu telefonul mobil. Dascălii care au predat lucrările pentru corectare vor afla notele pe 18 iulie. În 18-19 iulie se depun contestaţiile şi numai după rezolvarea acestora se va şti exact cine a obţinut un post la catedră”, a declarat Laura Putnic, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad.


Aceleaşi incidente


Mirela Aldescu, inspectorul şcolar general, spune că în fiecare an se întâmplă ca o parte din candidaţi să se retragă din examen. „Pot să spun că au existat camere de supraveghere în toate sălile în care s-au susţinut examene”, a declarat Mirela Aldescu. Matematica s-a clasat pe locul al patrulea ca număr de candidaţi interesaţi să câştige o catedră de specialitate.
Catedrele titularizabile de matematică rămase vacante în şcolile din municipiu şi judeţ vor fi disputate de 61 de candidaţi.


„Examenul a fost destul de greu. Dacă nu suntem pregătiţi, nu avem nicio şansă să scoatem o notă bună. Eu mi-aş dori un post ca şi profesor de Educaţie Fizică şi Sport, unde am concurat cu alţi 57 de dascăli”, a spus Mihai Avram, candidat.

Au existat camere de supraveghere în toate sălile de examen.
Mirela Aldescu, inspector şcolar general

Electronica nu e căutată

La polul opus, cele mai slab cotate catedre titularizabile sunt cele din domeniul electronicii, artei actorului, construcţiilor, electronicii şi automatizătilor, telecomunicaţiilor, industriei alimentare, kinetoterapiei, zoo­tehniei, turismului şi serviciilor rutiere.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite