Drumuri de coşmar, transportatori nemulţumiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile pe care merg maşinile de mare tonaj sunt în stare jalnică, după ce circulaţia de pe centură a fost deviată. Pentru a le repara, Primăria Arad are nevoie de bani, pe care îi va lua de la cei care vor să ajungă în zona industrială.

Tot mai multe străzi din Arad arată ca după război, din cauza maşinilor de mare tonaj care trec, în număr mare, prin zonă. Conducătorii autoturismelor mici se plâng că li se strică maşinile în gropi şi că, oricât de des se repară drumurile, acestea se distrug din nou.

Cele mai tranzitate rute sunt străzile Voinicilor şi Poetului, unde se înregistrează zilnic un flux intens de mii de maşini şi TIR-uri. Pentru a avea bani să repare străzile stricate de maşinile de mare tonaj, reprezentanţii Primăriei Arad au hotărât să introducă noi taxe, care nu sunt deloc pe placul transportatorilor. „Este de vis ce se poate întâmpla la noi. Mereu vor, de la firmele de transport, noi şi noi taxe. Alte soluţii nu găsesc. Plătesc impozit pe o maşină 1.500 de euro pe an. Nu le este de ajuns? Să tragă bani de acolo”, a spus Consuel Cios, administrator al unei firme de transport.

Autorităţile locale nici nu vor să-i asculte pe transportatori. Acestea sunt hotărâte să ia măsuri cât mai repede, în aşa fel încât TIR-urile să nu mai distrugă străzile din municipiu sau să  perturbe traficul rutier. Se vor percepe şi taxe suplimentare de acces pe noile trasee. Este vorba despre 50 de lei pe zi sau 200 de lei pe lună.
Totul este inclus într-un proiect realizat la iniţiativa primarului, prin care se doreşte modificarea hotărârii privind circulaţia utilajelor şi a autovehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, în municipiu. Cei de la primărie spun că acest proiect este gândit pentru reducerea, în timp, a cheltuielilor necesare pentru repararea şi întreţinerea reţelelor stradale din municipiu. „Pe lângă traseele de tranzit spre Timişoara şi Fântânele, în anexa hotărârii sunt indicate şi traseele de urmat spre Zonele Industriale de pe Meşterul Manole, de pe Câmpul Liniştii, 6 Vânători, Grădina Poştei şi strada Muncii”, a spus Corina Drăghici, purtător de cuvânt al primăriei. 

Pasajele, în lucru

Dacă lucrările pasajelor de pe centura Aradului începeau la timp, şi circulaţia TIR-urilor era mai lejeră. În momentul de faţă se lucrează la pasaj, dar totul trebuia început în vara anului 2010, nu în 2011. Eusebiu Pistru, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a declarat că întârzierile au avut loc din cauza contestării licitaţiei şi că lucrările se desfăşoară normal acum, iar în vara lui 2012, investiţia va fi finalizată. ;

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite