Casa în care doi copii au trăit teroarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci proxeneţi din Pecica au sechestrat doi copii pe care i-au ţinut într-o cocioabă doi ani, timp în care mama lor a fost forţată să se prostitueze în Occident. O familie din oraşul arădean Pecica a trăit, timp de doi ani, un coşmar demn de un thriller american.

În timp ce o tânără a fost forţată să se prostitueze, asociaţii proxeneţilor săi îi ţineau copiii sechestraţi şi o ameninţau în permanenţă că viaţa lor va fi în pericol dacă ea nu le va face pe plac. Micuţii, în vârstă de cinci şi opt ani, erau bătuţi şi înfometaţi, într-una din casele înconjurate de mizerie de la marginea oraşului Pecica.


Prieteni periculoşi


Este de ajuns să arunci o simplă privire în zona respectivă ca să vezi un tablou în care această dramă se potriveşte perfect: sărăcie lucie, pereţi scorojiţi, străzi murdare, feţe încruntate, iar prostituţia este ocupaţia de bază. Teroarea prin care a trecut tânăra mamă a început în 2008, când Luminiţa Rădulescu a racolat-o pentru prostituţie. Pentru a se asigura că mama nu va da înapoi, proxeneta i-a luat pe cei doi copii ai victimei şi i-a închis într-o locuinţă sărăcăcioasă din oraşul arădean Pecica. „Victima a fost iniţial racolată prin înşelăciune şi împrietenire. Ulterior, ea a fost trimisă să se prostitueze. Sumele obţinute de învinuiţi de pe urma ei au fost de ordinul zecilor de mii de euro”, a precizat un ofiţer din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Arad.


Cei cinci învinuiţi şi-au luat şi măsuri de precauţie pentru a-şi justifica în faţa legii veniturile obţinute de pe urma femeii. Conform anchetatorilor, aceştia au dus-o pe victimă la un birou notarial unde femeia a semnat că a luat o sumă de bani împrumut de la proxeneţi.
Mai mult decât atât, victima a povestit că proxeneţii au încercat să o vândă altor proxeneţi din Olanda contra sumei de 10.000 de euro. După mai multe luni de cercetări şi filări, Luminiţa Rădulescu a fost arestată de procurorii DIICOT şi acuzată de lipsire de libertate şi trafic de persoane. În continuare, alţi doi complici ai femeii sunt cercetaţi în stare de libertate, în timp ce alte două persoane nu au fost găsite încă.


Prostituţia, ocupaţia de bază


În cartierul în care au fost ţinuţi cei doi copii ai victimei domneşte sărăcia şi mizeria. Aproape toţi locuitorii de aici, mai tineri sau mai bătrâni, o cunosc pe Luminiţa Rădulescu, însă se feresc să vorbească despre afacerile necurate ale femeii.


„Toate femeile de aici, care sunt mai tinere, se ocupă cu prostituţia. Luminiţa a fost plecată prin ţări străine, iar numai Dumnezeu ştie ce a făcut cu fetele cu care mergea. Niciuna nu s-a plâns de câştiguri până acum”, a povestit Vasile, un vecin de-al femeii. Locuitorii cartierului de la marginea oraşului Pecica au negat că ar cunoaşte-o pe Luminiţa. Alţii s-au dat de gol, însă nu fără a o apăra: „Altcineva e matroana prostituţiei de aici. Nu ea!”.

Toate femeile de aici, care sunt mai tinere, se ocupă cu prostituţia
Vasile, locuitor Pecica

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite