Efectele autostrăzii: praf şi mult zgomot. Cei mai afectaţi sunt pensionarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Praful a pus stăpânire pe o parte a Cartierului Alfa, unde se lucrează intens. Afectaţi sunt pensionarii care abia dacă pot deschide fereastra și nu dorm din cauza zgomotului făcut de muncitori.

Locuitorii cartierului Alfa care locuiesc în aproprierea Autostrăzii Arad-Timişoara se află într-o situaţie cel puţin neplăcută. Din cauza lucrărilor care se fac în zonă, oamenii au ajuns la capătul răbdării. Asta mai ales din vina prafului şi a zgomotului făcut de muncitori. Locatarii blocurilor se plâng şi spun că de luni bune nu îşi mai pot deschide geamurile la apartamente pentru că ar trăi permanent în praf şi zgomot infernal.

„E neplăcut, şantierul e foarte zgomotos, se lucrează zi şi noapte. Nu ştiu cum o să fie când se va da în circulaţie, cât zgomot va fi. Acum este foarte mult praf, îl ştergem de pe mobilă în fiecare dimineaţă, iar seara e la loc, ca şi cum nu s-ar fi curăţat câteva zile, nu ore. Blocul fiind atât de aproape de pod, ne e teamă de accidente”, a declarat Florica Iovanovici, proprietara unui apartament din zonă.

Bolnavii, afectaţi

Grav afectate de lucrări sunt şi persoanele care suferă de astm sau cele care au probleme respiratorii. În cazul lor, geamurile se deschid în această perioadă doar „cu porţia” pentru a nu le afecta şi mai tare sănătatatea care le este şi aşa şubredă. „Am aparatul de oxigen care e pornit tot timpul, iar cu geamul stau tot închis. Zgomot e de dimineaţa de la 7.00 până seara la 19.00. Ba pică o tablă, ba pică ceva, ba basculează. E zgomot tare mult şi ne odihnim mai greu”, a povestit Gheorghe Mipovan, proprietar care suferă de o boală respiratorie.

Municipalitatea spune că oamenii vor avea parte de protecţie pentru zgomot, însă măsurile vor fi luate abia când autostrada va fi gata. Adică abia la sfârşitul anului. „În zona cartierului de locuinţe, autostrada şi podul peste Mureş vor fi prevăzute cu panouri fono absorbante. Acest sistem este folosit peste tot în zonele locuite pentru protecţia şi confortul localnicilor”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Autostrada a speriat clienţii imobiliari din Zădăreni

Nemulţumiţi de lucrările la autostradă sunt şi cei care au decis să-şi ridice case într-un cartier nou, de la marginea Aradului. „E praf, e gălăgie şi va fi un trafic intens în zonă. Dacă aş avea cui, aş da-o mâine, dar nimeni nu mai vine acum să cumpere”, s-a plâns Ghiţă Novac, proprietarul unei vile. „Preţul pe metru pătrat a rămas cam tot acelaşi, adică aproximativ 10 euro metru pătrat, însă clienţii se feresc să se înghesuie pentru ofertele din zona Zădăreni”, a declarat Ştefan Laichici, agent imobiliar.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite