Sentinţă pentru poliţiştii care dădeau rest la şpagă. Un an de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei patru poliţişti de frontieră de la Turnu au primit câte un an de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. Procurorii au lucrat luni de zile pentru a-i prinde pe cei patru poliţişti în flagrant, luând şpagă de la şoferi.

Poliţiştii de frontieră Bogdana Marian, Emil Dragoş, Radu Sabău şi Alin Sighete, din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu, au fost reţinuţi la finele anului trecut.
Interceptările s-au făcut  după ce anchetatorii au aflat că şoferilor li se pretinde mită în mod regulat. Aşa se face că, în cele din urmă, oamenii legii au reuşit să aducă probe concrete cu ajutorul martorilor sub acoperire. De obicei, sumele plătite drept mită erau cuprinse între 10 şi 50 de euro, dar ajungeau câteodată şi la 100 de euro.
Tupeul de care au dat dovadă cei trei bărbaţi şi o femeie i-a impresionat până şi pe procurorii care au făcut ancheta. Aceştia se târguiau ca la piaţă atunci când cereau şpagă, invocând şoferilor diferite motive absurde pentru care ar fi trebuit să dea mită.

„Există o înregistrare în care şoferul şi poliţistul de frontieră se târguiesc. După ce, iniţial, a cerut 20 de euro, în urma târguielii, poliţista de frontieră a acceptat doar zece. Şoferul i-a spus că nu are decât bancnote mari, iar replica poliţistei a fost: «Dă-mi, că am să îţi dau rest»”, a povestit Codrin Gavra, procurorul de caz.

Închisoare cu suspendare

După câteva luni de când dosarul a ajuns pe mâna judecătorilor, aceştia au pus ieri hotărârea pe dosarul şpăgii de la vama Turnu. „Toţi cei patru inculpaţi au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare cu supraveghere pe un termen de încercare de trei ani”, a declarat Diana Dărăban, purtător de cuvânt al Tribunalului Arad.

Inculpaţii, încă poliţişti cu acte-n regulă

În ciuda faptelor pe care le-au săvârşit, poliţiştii de frontieră Bogdana Marian, Radu Sabău şi Alin Sighete sunt încă angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor. Cât despre Dragoş Emil, acesta a fost trecut în rezervă. „De la începutul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au fost puşi la dispoziţia inspectoratului. Ei nu au mai desfăşurat activităţi operative. Unul dintre ei a fost trecut în rezervă. Aşteptăm o sentinţă definitivă pentru a se lua măsurile care se impun”, a declarat agent-şef Octavian Tocaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Frontieră Arad. Poliţistul pus la dispoziţie îndeplineşte numai acele atribuţii de serviciu stabilite de şeful unităţii de poliţie pe perioada în care este cercetat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite