O fabrică care va produce componente IT creează noi locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie americană se pregătește să deschidă o fabrică de componente IT la Arad și să ofere 275 de joburi în domeniu. Investiţia noii fabrici se ridică la peste 3,2 milioane de euro, iar lucrările sunt programate să înceapă în perioada imediat următoare.

Compania americană „Panduit” va produce la Arad componente IT, iar dezvoltatorul proiectului a anunţat că va investi, într-o primă etapă, 3,2 milioane de euro în unitatea de producţie. Vestea cea mai bună e că, odată cu inaugurarea acestei fabrici, 275 de arădeni vor avea noi locuri de muncă. Lucrările pentru noua fabrică sunt programate să înceapă în curând, astfel ca în 2012 aceasta să şi înceapă activitatea.

„În ultimele luni am efectuat o analiză de piaţă în tot judeţul Arad pentru a depista locaţia perfectă a fabricii IT. Am vizitat de asemenea şi alte zone din împrejurimile Aradului, dar până la urmă ne-am hotărât asupra acestui oraş”, a explicat Mark Acklin, vicepreşedintele companiei americane „Panduit”.

Oportunităţi crescute

Principalele calităţi pe care investitorii le-au găsit în Arad sunt infrastructura şi oportunităţile oferite de această zonă. Operaţiunile „Panduit” vor deservi piaţa europeană şi pieţele emergente. Noua fabrică va fi construită în zona Calea 6 Vânători, de la marginea municipiului. „Compania va crea 275 de noi locuri de muncă. Fabrica pe care o vom deschide aici este prima investiţie a companiei noastre în Europa. Investiţia va fi una extrem de mare, peste 3,2 milioane de euro doar în prima etapă. Cel mai probabil fabrica se va deschide în anul 2012”, a adăugat Mark Acklin.

Pentru cea de-a doua etapă a investiţiei, se va realiza o hală identică. Investiţia pentru cel de-al doilea proiect va fi de aproximativ 6,5 milioane de lei. „Panduit este un dezvoltator de clasă mondială şi furnizor de soluţii de ultimă generaţie, care ajută clienţii să optimizeze infrastructura fizică, prin simplificare, agilitate şi eficienţă operaţională. Avem speranţa că această nouă investiţie va aduce numai beneficii pentru oraşul nostru”, a spus Ovidiu Bodre, preşedintele Consiliului Directoral Imotrust, dezvoltatorul proiectului. Reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad spun că această nouă investiţie va reduce semnificativ rata şomajului la nivelul judeţului.

„La ora actuală avem aproximativ 10.000 de şomeri, rata şomajului ajungând la aproape şase procente. Noile locuri de muncă vor ajuta la scăderea numărului de şomeri”, a explicat Mihaela Jude, purtător de cuvânt la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite