Şi-a făcut grădină zoologică în propria casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Mohaci, alături de unul dintre poneii săi preferaţi
Gabriel Mohaci, alături de unul dintre poneii săi preferaţi

Zoolandarad, ferma lui Gabriel Mohaci, are porţile deschise pentru oricine, gratis. Cei atraşi sunt în primul rând copii. Lebede negre, fazani şi raţe de ornament, acestea sunt doar o parte dintre păsările din ograda lui Gabriel Mohaci.

„De când mă ştiu mi-au plăcut animalele, să le îngrijesc, să le cresc, iar gândul că aş putea avea şi animale la care alţii doar visează m-a fascinat. Am început cu doar câteva rase, dar în timp acestea s-au adunat“, a explicat Gabriel.


În urmă cu aproximativ şapte ani, visul său a început să prindă viaţă. În localitatea Cicir, acolo unde locuieşte, Gabriel şi-a amenajat o mică fermă şi a început să călătorească. Din fiecare loc pe care l-a vizitat, arădeanul a venit cu câte o pasăre sau un animal deosebit. Aşa că, încetul cu încetul, gospodăria sa s-a transformat într-o fermă, în adevăratul sens al cuvântului.


Rase rare, din toate colţurile lumii


„Zoolandarad, aşa se numeşte ferma pe care am înfiinţat-o în urmă cu aproximativ patru ani. Copilăria mea a fost marcată de dragostea pentru animale, aşa că m-am gândit să împărtăşesc şi altora sentimentul. În special celor mici“, a povestit Gabriel Mohaci.


Întinsă pe un hectar, ferma adăposteşte animale şi înaripate dintre cele mai deosebite. Ferma este înfrumuseţată prin rase rare, aduse aproape din toate colţurile lumii. Aici trăiesc peste 20 de exemplare de animale, printre care vaci pitice zebu, ponei, porci vietnamezi, cerbi lopătari, reni şi lista poate continua. De asemenea, alte sute de exemplare de păsări rare îşi au adăpostul la ferma Zoolandarad. „Lebede negre şi albe, papagali, fazani, gâşte, raţe şi multe alte specii pot fi văzute la ferma mea“, a mai spus arădeanul pasionat de animale şi păsări rare.


Cei mai mulţi vizitatori sunt copii


Astăzi, ceea ce părea un hobby s-a transformat, mai degrabă, într-un stil de viaţă, în care fiecare vieţuitoare de aici joacă un rol important. Şi asta nu doar pentru stăpânul lor, ci şi pentru cei care au trecut de porţile fermei sale. Copiii satului, dar şi de prin alte părţi ale judeţului, vin la ferma de la Cicir pentru a afla câte ceva despre viaţa animalelor şi a păsărilor exotice de aici. Ferma din vis s-a transformat, încet-încet, într-o realitate care îi face viaţa lui Gabriel Mohaci mai bună.

cifră
300 Este numărul  de lebede negre, raţe mandarin, păuni cu aripi negre, păuni albaştri, fazani aurii, sau argintii de la fermă.

Micuţii sunt fascinaţi de ponei. Aceştia par să fie atracţia principală a fermei.
Gabriel Mohaci, arădean

Preţul pasiunii pentru animale

Chiar dacă ferma este visul său încă de mic copil, Gabriel recunoaşte că este destul de dificil să întreţii un astfel de hobby. Le asigură tot confortul necesar, iar de sănătatea lor se ocupă un medic veterinar cu experienţă. „Participăm la expoziţii, concursuri, dar facem şi vânzare. Comerţul se face atât prin reproducerea raselor pe care le deţinem, cât şi prin valorificarea produselor obţinute de la păsări şi animale“, a explicat Gabriel Mohaci, proprietarul fermei.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite