Pasagerii spre Spania reclamă şpaga la borcan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii nemulţumiţi şi-au vărsat năduful pe şoferi
Pasagerii nemulţumiţi şi-au vărsat năduful pe şoferi

Mai mulţi călători acuză şoferii unui autocar că au strâns bani de la ei pentru a-i da frontieriştilor. Potrivit oamenilor, cheta adunată într-un borcan ar fi trebuit să îi ajute să treacă mai uşor graniţa cu Ungaria.

Acuzaţii grave se îndreaptă înspre poliţiştii de frontieră arădeni, care ar fi urmat să primească o sumă de bani din partea celor aproape 80 de pasageri. Autocarul firmei de transport Tabita Tour se îndrepta dinspre Bistriţa spre Spania. După ce i-a adunat pe toţi călătorii, înainte de a ajunge în Punctul de Frontieră Turnu, pe unde aveau să treacă graniţa, autocarul supraetajat s-a defectat.

Astfel, şoferii s-au văzut nevoiţi să se întoarcă din drum şi să staţioneze într-o parcare din Autogara Arad, vineri noaptea. Deşi au anunţat imediat conducerea companiei de transport, călătorii au stat în aşteptare aproape 17 ore pentru ca situaţia să se rezolve într-un fel şi să îşi poată continua drumul pentru care au plătit între 100 şi 180 de euro. Nervoşi că nu sunt băgaţi în seamă, călătorii au arătat cu degetul spre firma de transport, acuzând că, pe lângă faptul că ei şi-au cumpărat bilete pentru drum, şoferii le-au mai cerut bani şi pentru „şpaga” poliţiştilor de frontieră.

„Am adunat între 3 şi 5 euro de persoană într-un borcan. Acum banii sunt daţi, dar noi nu am trecut graniţa şi când o să ne întoarcem la frontieră probabil că o să adunăm alţi bani”, a declarat Liviu Tod, un pasager din autocar.

Vor demara o anchetă

Conducerea IJPF Arad susţine că nu a ştiut de aceste practici şi că va demara o anchetă. „La nivelul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad s-a constituit o echipă operativă care va face verificări privind informaţiile conform cărora şoferii au adunat bani destinaţi poliţiştilor de frontieră, iar în cazul în care acestea se vor dovedi adevărate, vor fi sesizate instituţiile abilitate”, a declarat Octavian Tocaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Acesta a mai precizat că, în ultima perioadă, au mai existat sesizări de la pasagerii autocarelor cu privire la colectele de bani pentru poliţiştii de frontieră, acestea dovedindu-se însă nefondate.

Şi conducerea firmei de transport spune că nu a ştiut nimic despre această practică, care este complet interzisă în interiorul companiei. „Conducerea Filadelfia Group interzice o astfel de practică în autocarele TabitaTour şi rugăm clienţii să semnaleze telefonic apariţia sau desfăşurarea unor astfel de acţiuni”, a declarat Ioan Sighiartău, director general Filadelfia Group.


Cu toate că ancheta este în curs, cel mai probabil, la fel ca în cazul trupei AC/DC, nimeni nu va putea lua nicio măsură în lipsa probelor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite