Tragedie provocată de un poliţist de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismele implicate în accident au fost serios avariate
Autoturismele implicate în accident au fost serios avariate

Un agent al Poliţiei de Frontieră Arad a intrat pe contrasens izbind două autoturisme, în timp ce se întorcea de la Vama Nădlac. Atât el cât şi şoferul uneia dintre maşinile lovite au decedat.

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad a murit după ce maşina la volanul căreia se afla a intrat pe contrasens şi s-a izbit în alte două autoturisme. Şoferul unui Logan a decedat şi el pe loc, în timp ce alţi doi colegi ai poliţistului de frontieră sunt internaţi în spital, unul dintre ei fiind în stare gravă.
Tragedia s-a petrecut ieri dimineaţă, la scurt timp după ce Lucian Ungureanu, în vârstă de 42 de ani, şi alţi doi colegi de-ai săi, agenţi de poliţie care îşi desfăşurau activitatea la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, ieşiseră din tura de noapte. Poliţiştii de frontieră se îndreptau spre Arad, când, la ieşirea din localitatea Pecica, autoturismul Audi a intrat pe contrasens.

Filmul accidentului

„Nu îmi explic de ce. Şoseaua era liberă, iar pe banda sa nu circula nici un alt autoturism. Nu avea ce să depăşească. Autoturismul Audi nu avea viteză mare”, a povestit îngrozit un martor al tragediei.

Vehiculul a intrat iniţial într-o autoutilitară care circula dinspre Arad spre Nădlac, iar mai departe maşina poliţiştilor s-a izbit frontal într-un autoturism Dacia Logan, condus de un bucureştean în vârstă de 40 de ani. În timp ce autoutilitara s-a răsturnat de-a lungul şoselei, Loganul a ajuns în şanţ, iar autoturismul Audi s-a oprit pe marginea şoselei. Martorii au sunat imediat la 112, iar mai multe ambulanţe şi echipajul SMURD au sosit de urgenţă la locul accidentului. Cei trei poliţişti de frontieră, grav răniţi, au fost preluaţi şi transportaţi de urgenţă la spital. Pentru şoferul Loganului, nimeni nu a mai putut face nimic. Acesta decedase pe loc în urma impactului. La spital, poliţistul de frontieră care a provocat tragedia, Lucian Ungureanu a încetat de asemenea din viaţă.

„Pacientul a intrat în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare nu ne-au ajutat. Cel de-al doilea pacient, cu traumatism toraco-abdominal, a fost imediat supus unei intervenţii chirurgicale. A treia persoană are policontuzii şi fractură, iar starea sa este stabilă”, a declarat dr. Monica Puticiu, medic la Unitatea de Primire Urgenţe Arad. Din spusele medicilor, cel de-al treilea poliţist, care a scăpat cu răni uşoare, este extrem de afectat şi susţine că nu îşi mai aminteşte nimic din cele petrecute.

Oboseala, posibil motiv

Poliţiştii încearcă acum să stabilească modul în care s-a petrecut tragedia şi ce anume l-a determinat pe conducătorul auto să pătrundă pe contrasens. Martorii cred însă că şoferul, cel mai probabil, adormise la volan, fiind obosit după serviciu. „Nu există o altă explicaţie decât că ar fi adormit. Probabil era şi obosit cum a ieşit de la lucru”, a spus Marcel Oprean, martor al accidentului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite