Medalii la Paris pentru cei mai tari câini arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mii de animale au concurat la campionatul mondial al câinilor de rasă. Doi arădeni care deţin cele mai frumoase exemplare canine din lume au participat la concursul World Dog Show 2011.

Zafer Amata, o femelă de patru ani din rasa Fila Brasiliero a reuşit să câştige al doilea titlu de vicecampioană mondială la World Dog Show, care a avut loc la Paris. Al doilea câine din Arad care a adus performanţă oraşului de unde provine şi a urcat pe podium este un ciobănesc maghiar, Aszu, care a primit titlul de Excelent 1 CAC CACIB, adică a devenit campion mondial în faţa tuturor masculilor din rasa lui. Cele două exemplare câştigătoare au deja la activ nenumărate titluri care le atestă frumuseţea şi calităţile obţinute atât în ţară, cât şi peste graniţă.

La campionatul mondial al câinilor de rasă au participat aproape 37.000 de animale din mai multe ţări. Cosmin Lupşa este stăpânul frumoasei Amata şi mărturiseşte că se ocupă de creşterea acestei rase de ani de zile. „Să creşti un campion implică foarte multă muncă. Părinţii Amatei au fost instruiţi tot de către mine. Costurile unei astfel de pasiuni sunt foarte ridicate, mai ales în deplasări, când mergem la concursuri”, a explicat Cosmin Lupşe.

Zeci de premii şi diplome

Amata a participat în ultimii ani la zeci de concursuri, în mai multe ţări. De fiecare dată, pregătirile au fost intense şi de lungă durată. „Mă dedic cu mare plăcere acestei rase de câini. Eu mă ocup de antrenamente, care sunt specifice concursurilor. Avem antrenamente de alergare, de rezistenţă, de forţă şi cele specifice ringului”, a continuat crescătorul. Rasa Fila Brasiliero, din care face parte Amata, este considerată a fi cea mai bună rasă de apărare şi pază. Ea a fost creată de conchistadorii portughezi şi spanioli în secolul 18.
„Este o rasă care presupune o atenţie deosebită, un climat adecvat şi o alimentaţie cât mai sănătoasă, bazată pe multe suplimente nutritive”, a spus Cosmin Lupşa. La Paris, atât Amata, cât şi Aszu, ciobănescul arădeanului Octavian Draja, au demonstrat că sunt cei mai frumoşi câini din lume, cu toate că probele la care au participat au fost extreme de grele. „Drumul a fost lung şi obositor. Cu toate acestea am reuşit un rezultat de succes”, a spus Octavian Draja.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite