Cizmarul la care îţi faci programare pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Filipaş îi anunţă pe Messenger pe clienţii fideli când pot veni să lase pantofii
Ştefan Filipaş îi anunţă pe Messenger pe clienţii fideli când pot veni să lase pantofii

Ştefi Pantofarul, cum îl ştiu prietenii, vorbeşte cu clienţii lui pe Messenger, direct din atelier.

Ştefan Filipaş, unul dintre cei mai tineri pantofari din Arad, a găsit un mod inedit de a comunica cu clienţii săi: prin email şi Yahoo Messenger. Astfel, în atelierul său din cartierul arădean Micălaca, Ştefan Filipaş a adus, pe lângă scule, cleiuri şi perii, un calculator care este în permanenţă conectat la Internet.


„Poate clienţii vor să vadă dacă nu e gata mai repede o pereche de pantofi. Ca să nu se mai deplaseze până la mine, pot să îmi lase un mesaj pe Messenger sau să-mi trimită un email şi eu le voi răspunde“, a precizat Ştefan Filipaş. Cizmarul şi-a făcut şi o bază de date electronică în care a cuprins toţi clienţii săi.


Conectat la dorinţele clienţilor


„Vreau să ţin o evidenţă clară a celor care, de ani de zile, îmi sunt clienţi. Pentru început am făcut o bază de date care conţine numele şi prenumele clientului, data când a dus pantofii la reparat, data la care trebuie să fie reparată încălţămintea şi, dacă clientul doreşte, poate să lase şi numărul de telefon. Aceste informaţii mă ajută să ştiu care sunt clienţii fideli şi, în timp, vreau să le fac reduceri“, a declarat Ştefan Filipaş.


Pentru ca legătura cu clienţii săi să fie una cât mai strânsă, Ştefi şi-a lansat şi propriul site unde arădenii vor putea să posteze sugestii, dar şi reclamaţii. În ceea ce priveşte realizarea paginii de web, arădeanul şi-a dorit ca astfel să poată să fie mereu conectat la dorinţele clienţilor săi, să vadă care le sunt nemulţumirile, dar şi să le ofere arădenilor o facilitate, aceea de a primi informaţiile rapid şi fără costuri.


Cunoaşte oamenii după pantofii lor


Cizmarul ştie ce fel de oameni îi calcă pragul atelierului după ce le vede pantofii. Acesta este de părere că, aşa cum haina îl face pe om, şi pantoful are un rol important când vine vorba să-ţi faci o părere despre cineva. „Eu mă uit la încălţările oamenilor şi ştiu să le spun cu aproximaţie vârsta, îmi fac o idee despre personalitatea lor, dar şi despre cât sunt de îngrijiţi“, a spus Ştefan.


El a mai dezvăluit că bărbaţii nu prea duc pantofii la reparat, pentru că pantofii bărbăteşti sunt comozi şi pot fi purtaţi până se rup. În schimb, femeile reprezintă o proporţie de 99 la sută din clienţii atelierului.


Ştie că meseria este brăţară de aur


Ştefan Filipaş se numără printre ultimii absolvenţi ai unei şcoli de meserii din Arad. El povesteşte că, imediat după ce şi-a finalizat studiile, s-a desfiinţat specializarea prin care se formau pantofari pentru că nu au mai fost candidaţi. „Vreau să fac o şcoală de pantofari. E foarte important să ai o meserie. Majoritatea tinerilor din ziua de azi merg la facultăţi şi apoi ajung şomeri“, a încheiat Ştefan Filipaş.

Planuri
Ştefan Filipaş vrea să înfiinţeze o şcoală care să pregătească viitori pantofari

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite