Fizidean este acuzat că şi-a ridicat o casă prin file CEC false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat îl acuză pe Fizi că i-a păgubit firma cu aproape 200.000 de lei. Instanţa l-a condamnat pe interlop la patru ani de puşcărie. El nu a făcut apel pentru că are şi pedepse mult mai mari.

Ioan Fizidean, „unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi români”, aşa cum singur se declară pe pagina sa personală de Facebook, şi-a construit vila din cartierul Grădişte prin înşelăciune. Cel puţin acestea sunt acuzaţiile venite, în scris, din partea unui cititor de la care a luat materialele de construcţii, în valoare de aproape două miliarde de lei vechi, şi i-a dat în schimb cecuri fără acoperire. Bărbatul, pe numele său Petru Bendea, povesteşte că a căzut victimă a interlopului Fizidean fără ca măcar să aibă habar.

Întreaga poveste ar fi pornit de la o datorie pe care firma SC Procom Coralis ar fi avut-o către Fizidean. „Cunoşteam administratorii SC Procom Coralis, firmă care se afla în vecinătatea firmei mele. Patronii acestei societăţi au venit la mine şi mi-au spus că au nevoie de materiale de construcţii pentru a ridica două case. Au precizat că vor aduce lista cu materialele necesare, urmând ca plata să se facă cu file CEC”, a spus Petru Bendea în declaraţia din faţa instanţei. Astfel, după câteva zile, adminstratorii firmei Coralis i-au dat reprezentantului firmei de construcţii trei file CEC, care reprezentau contravaloarea mărfii.

image


La mijloc, soacra lui Fizi

Mărfurile au fost livrate pe bază de aviz de expediţie, fiind prezent un delegat, respectiv o femeie pe nume Hanga. Petru Bendea spune că, imediat după ce s-a făcut livrarea, s-a dus să îşi încaseze banii, însă fără succes.

„Valoarea totală a mărfurilor s-a ridicat la 1,7 miliarde de lei vechi. Filele CEC introduse la plată au fost refuzate. Am luat legătura cu patronul SC Procom Coralis, şi acesta mi-a spus că materialele de construcţii i le-a dat lui Fizidean, fiind forţat de împrejurări. Atunci am aflat că numita Hanga este defapt soacra inculpatului Fizidean”, a arătat Petru Bendea.

Totodată, Petru Bendea susţine că a făcut demersuri pentru a-şi recupera paguba, însă fără rezultat. „Am aflat că materialele de construcţii se află la locuinţa lui Fizidean din cartierul Grădişte, locaţie unde m-am deplasat atunci singur. Am văzut că erau oameni care executau lucrări de construcţie şi am recunoscut o parte din materialele livrate de firma mea. Activitatea era coordonată de numita Hanga”, a mai spus Petru Bendea.

image

Pentru această faptă şi multe altele, Fizidean a primit pedepsa cea mai mică, respectiv patru ani de puşcărie. „Ioan Fizidean mai are o condamnare de 12 ani pentru înşelătorii cu file CEC, la care am declarat apel şi aşteptăm să se judece la Bucureşti, în luna septembrie”, a declarat Valentin Farcaş, avocatul lui Fizidean.

Un interlop cu ani grei de puşcărie în spate

Fizidean nu a declarat recurs la decizia magistraţilor de a-l condamna la patru ani de puşcărie. „Nu s-a declarat recurs pentru că oricum el mai are alte pedepse mai mari şi se vor contopi”,  susţiune avocatul său, Valentin Farcaş. Astfel, interlopul a primit 12 ani de puşcărie pentru alte înşelătorii cu file CEC, şi încă 11 ani pentru faptele din cazul Rohozneanu. Niciuna dintre pedepse nu a fost încă definitivă. Ambele urmează se ajungă pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Bucureşti.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite