În urma contestaţiei, Cosmin Oneşan a picat Bac-ul chiar şi după ce s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După afişarea contestaţiilor, tânărului care şi-a luat viaţa i s-a mărit nota, dar insuficient. În urma contestaţiei depuse cu o zi înainte să-şi ia viaţa, Cosmin Oneşan a primit un punct în plus la Biologie.

Exact cu o zi înainte să se omoare, Cosmin Oneşan s-a prezentat la Liceul „Iuliu Maniu” pentru a depune o contestaţie la cele două materii care nu l-au ajutat să promoveze examenul de bacalaureat. Tânărul de 19 ani a luat nota 2.95 la Matematică şi nota 3.50 la Biologie. În urma afişării contestaţiilor, adolescentul care s-a omorât pentru că a căzut la Bac a reuşit să acumuleze la Biologie încă un punct, nota finală fiind de 4.20, dar la Matematică media a rămas neschimbată.

„Cosmin nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat nici în urma contestaţiilor. Nota la Biologie a mai crescut, dar din păcate acest lucru nu a fost îndeajuns”, a explicat Stelian Ionuţiu, directorul şcolii unde a învăţat Cosmin Oneşan. Tragedia elevului de la Grupul Şcolar Industrial „Iuliu Maniu” a şocat o ţară întreagă.
Cosmin Oneşan, un băiat frumos, sub chipul căruia se ascundea o fire veselă, sociabilă, dar retrasă uneori, cum îl descriu chiar prietenii, a decis să încheie orice socoteală cu viaţa, în urma eşecului pe care l-a suferit la examenul de Bacalaureat.

A cedat psihic

Tânărul nu s-a putut resemna că a luat o notă mult prea mică atât la Matematică, cât şi la Bilogie, chiar dacă nu a dat de înţeles acest lucru. „Când a ajuns în sat, a ieşit cu nişte prieteni la discotecă. Se pare că aceştia i-au reproşat faptul că nu a reuşit să promoveze examenul, lucru care l-a doborât total. La doar câteva ore tatăl l-a găsit într-o baltă de sânge”, a spus Mărioara Doru, vecină în satul Căprioara, locul unde a avut loc tragedia.

Cosmin Oneşan a fost condus pe ultimul drum, joia trecută, de sute de prieteni, elevi, cunoştinţe profesori şi foşti dascăli. Cu toţii sunt încă în stare de şoc şi nu îşi pot reveni în urma gestului extrem la care a apelat Cosmin. Băiatul s-a împuşcat în cap, marţi noaptea, la o zi după ce a depus contestaţiile, cu puşca de vânătoare a tatălui său, decedând pe loc.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite