Câţiva arădeni care şi-au cumpărat medicamente în spital cer returnarea banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva pacienţi asiguraţi solicită Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad să le fie restituite sumele cheltuite cu medicamente sau materiale sanitare în timpul internării, însă unitatea nu are fonduri şi nu a făcut în acest an nicio plată de acest fel, transmite corespondentul Mediafax.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad ar avea de restituit aproximativ 5.000 de lei unui număr de şapte pacienţi care au prezentat chitanţe privind cheltuielile suportate pe perioada internării, în acest an. "Este vorba de medicamente sau materiale sanitare pe care le-au cumpărat pentru că nu se găseau în unitate la momentul respectiv. Unii foşti pacienţi au cerut decontarea acestor sume, dar în acest an nu s-a putut face nicio plată de acest fel pentru că nu există resurse bugetare", a declarat directorul medical al unităţii, dr. Adrian Viner, pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, în 2011 au fost restituţi 1.500 de lei unor pacienţi care şi-au cumpărat medicamente ce nu se găseau în farmacia spitalului. Suma cea mai mare care ar fi de achitat în acest an este de 780 de lei, fiind vorba de un pacient care şi-a cumpărat nişte şuruburi medicale de care avea nevoie pentru o intervenţia chirurgicală pe os. Reprezetanţii spitalului afirmă că unitatea are de recuperat de la Casa de Asigurări 11 milioane de lei pentru servicii medicale prestate şi că bugetul actual al instituţiei nu este suficient, motiv pentru care angajaţii nu au beneficiat nici de majorarea de opt la sută a salariilor prevăzută de Guvernul condus de Victor Ponta, conform Mediafax.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite