Tu ce ai schimba la România?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ionescu a trăit o parte din viaţă în străinătate
Marcel Ionescu a trăit o parte din viaţă în străinătate

Marcel Ionescu, un arădean de 43 de ani, vrea să-şi folosească experienţa din străinătate pentru a scoate ţara din criză.

Un bărbat din Arad care şi-a petrecut o bună parte din viaţă în Italia încearcă să vină cu ceea ce a văzut bun în Occident şi să le pună în practică în România. Aşa că, de când s-a întors în ţară, s-a gândit la multe soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

„De patru ani m-am tot gândit la soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare. De când a venit criza, românii discută despre ceea ce ar trebui făcut, dar aceste discuţii au loc doar la birt, la un pahar. De altfel, românii nu sunt proşti. Atunci când merg în străinătate se descurcă. Nu văd de ce noi ar trebui să fim în spatele unor ţări ca Italia sau Franţa, cu atâţia oameni capabili”, explică Marcel Ionescu.

Şi cum are doi copii şcolari, primele gânduri şi le-a îndreptat spre învăţământ. „M-am gândit că pe timp de iarnă s-ar putea schimba programul şcolilor. Ar trebui să se renunţe la o lună din vacanţa de vară şi să se prelungească cu o lună vacanţa de iarnă”, susţine bărbatul.

Acesta susţine că structura anului şcolar nu ar fi foarte afectată, pentru că elevii ar avea acelaşi număr de ore. „Dacă economiştii ar face un calcul câţi bani ar putea fi economisiţi dacă nu se va mai plăti încălzirea şi curentul electric folosit în şcoli, ar rezulta o sumă imensă. Nu s-ar mai plăti încălzirea centrală şi nu s-ar mai plăti lemnele. Şi la curent se vor face economii. Vara nu trebuie să aprinzi becurile dimineaţa sau la amiază. Unde mai pui că acum, copilul merge două săptămâni la şcoală şi o săptămână stă acasă, că e răcit. Nu mă refer doar la judeţele de munte, bătute de soartă, unde copiii merg cinci kilometri pe jos până la şcoală”, a continuat Ionescu.

Codul Rutier, materie de bază
Şi pentru ca numărul şoferilor tineri şi amatori, ce provoacă accidente să scadă, Marcel a găsit soluţia perfectă, pe care, bineînţeles, a preluat-o de la străini. „Ar fi minunat pentru copii, dacă din clasa a V-a s-ar introduce ca materie Codul Rutier. Cum se predă limba română şi matematica în şcoli, s-ar putea preda şi Codul Rutier”, a încheiat Ionescu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite