„Zona verde” testată din nou de migranţi din cauza lipsei vizei pentru Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frontieriştii arădeni de la vama Turnu au reţinut o persoană din Tunisia, care a încercat să treacă ilegal în Ungaria. Cel în cauză a recurs la această metodă pentru că nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen.

O patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Turnu a reuşit să prindă un bărbat, care încerca pe jos să treacă vama în Ungaria. Bărbatul de 27 de ani a fost reţinut la aproximativ cinci metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Turnu, în vegetaţia din apropierea frontierei.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este cetăţean din Tunisia, Bairem B., în vârstă de 27 ani şi intenţiona să ajungă în Spaţiul Schengen. Cel în cauză a declarat că s-a deplasat cu un autoturism de ocazie, de unde a continuat călătoria pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

În primele luni ale acestui an, nu mai puţin de 118 persoane au fost reţinute în încercarea de a trece ilegal vămile pe jos prin zona verde. Conform IJPF Arad, numărul acestora a crescut cu 35% faţă de aceaşi perioadă a anului trecut.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite