Zona pietonală, punct de atracţie al oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Arad licitează transformarea traseului ce leagă Parcul Reconcilierii de Piaţa Catedralei şi piaţa Avram Iancu în zonă pietonală.

Cele mai atractive puncte turistice ale oraşului vor fi legate între ele printr-o zonă pietonală. Cel puţin aceasta este intenţia municipalităţii, care a scos la licitaţie realizarea unui studiu şi a proiectului tehnic pentru transformarea străzii Meţianu, nucleu de dezvoltare al oraşului în secolele trecute. Acest demers este parte integrantă a  proiectului VITO - Dezvoltarea oraşelor istorice vitale din regiunile Europei Centrale şi de Est.

Extindere până la Cetate
Administraţia locală are pregătiţi pentru acest proiect aproape 190.000 de lei şi planuri mari de transformare a acelei zone. Astfel, se urmăreşte realizarea unui traseu pietonal care să lege Parcul Reconcilierii de Piaţa Avram Iancu, cu posibilitatea cuprinderii ulterioare a Cetăţii Aradului.
„Sperăm ca, o dată cu intrarea Cetăţii Aradului în circuitul civil, aceasta să devină cel mai important obiectiv turistic al oraşului, aşa că avem în vedere extinderea zonei pietonale, în viitor, până acolo”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. Aceasta a mai adăugat că în viitoare zonă pietonală ar mai putea fi cuprinse şi Turnul de Apă sau Casa Hirschl.

Haine noi pentru Meţianu

Conform cerinţelor primăriei, arădenii, dar şi turiştii, vor avea la dispoziţie pe strada Meţianu băncuţe şi terase, dar vor putea admira şi statuetele amplasate pe mijlocul străzii pentru a se limita accesul auto. Tot acolo vor fi amplasate jardiniere şi  corpuri de iluminat, iar pavajul va fi ornamental, colorat.

De asemenea, proiectul vizează şi găsirea unor soluţii pentru amenajarea de parcări, supra sau subterane în zonă, astfel încât turiştii care vor dori să viziteze zona să aibă la dipoziţie şi acest tip de facilitate. Proiectul licitat de primărie va trebui finalizat până în luna august 2010.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite