Ziua României a fost sărbătorită şi la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prestaţia actorilor arădeni a fost aplaudată la scenă deschisă
Prestaţia actorilor arădeni a fost aplaudată la scenă deschisă

Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad a participat la evenimentele prilejuite de  Zilua Naţională la Budapesta.  

În fiecare an, Ambasada României la Budapesta organizează manifestări speciale, dedicate Zilei Naţionale a României, manifestări la care participă reprezentanţi ai misiunilor diplomatice din capitala Ungariei, personalităţi de marcă ale vieţii sociale, politice şi culturale.

În acest an,pentru prima dată,  Ambasada României la Budapesta şi Institutul Cultural Român au decis să insereze în program un spectacol de teatru. Teatrul desemnat a fost Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad, cu spectacol de teatru, dans şi pantomimă „Decalog“, în regia lui Laurian Oniga.

Spectacolul a avut loc în sala Teatrului Central din Budapesta, sală care a fost pusă la dispoziţia trupei arădene pe parcursul întregii zile de 30 noiembrie, pentru pregătirea, în cele mai mici detalii, a reprezentaţiei cu „Decalog“.

Spectacolul arădenilor a fost primit cu entuziasm de cei 500 de invitaţi, „Decalog“ având marea calitate de a fi un spectacol non-verbal ce poate fi înţeles de oricine, indiferent de limba pe care o vorbeşte, prin construcţia sa şi prin jocul actoricesc reuşind să treacă peste orice barieră lingvistică.

Programul complet al serii a mai cuprins şi două recitaluri de excepţie – cele ale lui Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite