Ziua Națională a României sărbătorită cu mare fast și în orașul arădean Nădlac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărbătoare de 1Decembrie
Sărbătoare de 1Decembrie

Aseară, orașul Nădlac a îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia Zilei Naționale a României. Pentru prima oară în ultimii aproximativ cinci ani, nădlăcanii au avut parte de o așa petrecere.

Desfăşurate la Casa de Cultură al oraşului Nădlac sub genericul “Marea Unire – vis împlinit la 1 Decembrie 1918“,  manifestările au adunat aproape toate oficialităţile din Arad și Nădlac,  preoţi, dascăli, elevi, părinţi şi întreaga suflare a oraşului.

După intonarea Imnului Naţional al României, cuvântul de deschidere al programului comemorativ fost rostit de doamna Delia Borlea care a reliefat importanţa istorică a evenimentului sărbătorit şi rolul Marii Uniri din decembrie 1918 în istoria naţiunii române.

În continuare vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad a transmis salutul prefecturii Arad şi al instituţiei pe care o reprezintă subliniind că oraşul Nădlac reprezintă pentru judeţul Arad unul din stâlpii democraţiei reale menite să ducă localitatea printre oraşele fruntaşe ale judeţului.



Luând cuvântul, primarul Vasile Ciceac a scos în evidenţă rolul Marii Uniri pentru oraşul Nădlac arătând şi faptul că la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 s-au aflat şi şase fruntaşi ai populaţiei din Nădlac împreună şi cu doi slovaci. Primarul oraşului a subliniat şi ecoul care s-a simţit la Nădlac atunci când la 1 decembrie 1918, la Alba Iulia s-a încoronat marele vis al românilor.
 
Spectacolul a continuat cu cântecele patriotice interpretate de Corul de elevi al Grupului Şcolar „J.G. Tajovsky”, cu un program de colinde  interpretate de Corul de copii, cu evoluţia formaţiilor de dansuri Junii Nădlacului, Salașan, Banata Ja şi al solistului vocal, un viitor rapsod popular al oraşului nostru, Marian Cotoraci.

Momentul cultural-artistic a fost apreciat minute în şir cu aplauze de către participanţi, iar Primarul oraşului Nădlac a adresat felicitări şi mulţumiri organizatorilor, şi în mod deosebit elevilor şi învăţătorilor Delia şi Ioan Borlea pentru calitatea spectacolului şi prestaţia foarte bună a dascălilor şi copiilor. În finalul programului comemorativ, participanţii au încins Hora Unirii.

Ziua Națională sărbătorită în Nădlac
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite