Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită cu fast și la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară și mâine, iubitorii de teatru sunt invitați să participe la sărbătoarea mondială a teatrului, eveniment care va fi marcat și în instituția de cultură a orașului de pe Mureș. Arădenii pot revedea un spectacol de succes care s-a jucat și la Festivalul Național de Teatru.

Sărbătoarea începe oficial din această seară, de la ora 19.00, cu piesa “Codrii” de David Mamet, spectacol care a participat la ediția 2010 a Festivalului Național de Teatru. Cu același prilej, actorii arădeni se vor implica în campania națională „Artiştii pentru artişti” organizată de Uniunea Teatrală din România.

Această campanie se desfăşoară împreună cu instituţiile teatrale din ţară cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate. Astfel, Uniunea Teatrală din România organizează un spectacol de caritate, susţinut de mari artişti pentru mai vârstnicii lor colegi, iar teatrele programează un spectacol din repertoriu special pentru a face cunoscută publicului această campanie.

În acest an spectacolul de caritate este „Desculţ în parc” de Neil Simon, având în distribuţie actori precum Ştefan Bănică, Oana Ioachim, George Mihăiţă, Ileana Cernat şi Bogdan Tudor, regia aparţinând lui Ştefan Bănică. Acest spectacol are loc luni, 28 martie, orele 19.30, la sala mare a Teatrului Na¬ţional Bucureşti.

Mesaj de la Jessica A. Kaahwa, Uganda
Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, unul dintre cei mai importanți oameni de teatru din lume, Jessica A. Kaahwa a ținut să transmită un mesaj către toți actorii și iubitorii de teatru, intituluat “Pentru teatru în slujba omului”. Mesajul Jessicăi A. Kaahwa se concentrează asupra felului în care teatrul poate reprezenta o punte între oameni.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite