Ziua Naţională a Ungariei închide vămile pentru tiriştii care tranzitează Aradul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungurii închid vămile pentru automarfarele care vor să treacă graniţa marţi, 14 martie. Restricţia este impusă de către autorităţile ungare, deorece se sărbătoreşte Ziua Naţională a Ungariei în ziua de 15 martie.

În această perioadă, frontieriştii vor efectua controlul comun pentru ieşirea din România (respectiv intrarea în Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, şoferii automarfarelor vor fi nevoiţi să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţionare a circulaţiei pe drumurile publice.

„Ţinând cont de numărul mare de automarfare care se prezintă la ieşirea din ţară în punctele de trecere a frontierei subordonate I.J.P.F. Arad s-au dispus măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlulul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control a TIR-urilor, atât pe sensul de ieşire cât şi pe sensul de intrare. De asemenea, s-a luat legatură cu autorităţile de frontieră din Ungaria în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport”, a spus Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite