FOTO / Zilele Aradului, o sărbătoare organizată cu bani scoși din buzunarele noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sunt organizate cu un buget mai mic de jumătate decât anul trecut, Zilele Aradului ţin ca-n poveşti... 7 zile. Totul costă 250.000 lei, din care 100.000 lei de la buget, iar 150.000 lei din sponsorizări.

Au debutat cu stângul. Sărbătoarea oraşului a început cu două ore mai devreme faţă de programul stabilit

Pe tot parcursul acestei săptămâni arădenii şi cei care le sunt oaspeţi sunt invitaţi să participe la festivităţi, spectacole, expoziţii, conferinţe şi alte manifestări inedite pentru a sărbători Ziua Municipiului Arad.

Deschiderea oficială a avut loc ieri în faţa Primăriei, însă din cauza caniculei, la eveniment nu au participat prea mulţi oameni. Aici poate fi văzută o expoziţie cu fotografii din Arad. Astăzi, la teatrul clasic Ioan Slavici se deschide o inedită expoziţie de trenuleţe, ocazie cu care va fi prezentat modelul tramvaiului ce va fi produs la Arad, iar de la ora 19.00 va avea loc un spectacol de marionete în parcul Eminescu.

Vezi ce au pregătit organizatorii în acest an pentru Zilele Aradului / Programul complet al evenimentelor
 
Ziua de miercuri e dedicată capitalei culturale europene, oraşului Pecs din Ungaria, care este înfrăţit cu Aradul, o serie de artişti de acolo venind special aici pentru zilele Aradului. Joi vor fi sărbătoriţi cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie, cărora le va fi dedicat şi un concert de valsuri.

image

Vineri se va deschide târgul estival, ce va avea loc pe Bulevardul Revoluţiei între Teatrul Clasic Ioan Slavici şi Primărie, iar seara vor avea loc concerte în cartierele Micălaca, Vlaicu şi Alfa.

Sâmbătă concertul cel mare va începe la 18.30 la Ştranndul Neptun, unde vor cânta trupe locale şi din Italia, vedetele serii fiind Direcţia 5 şi Andreea Bănică. Duminică tot la ştrand vor avea loc festivalul cătlanelor şi un spectacol de muzică populară.


 
Toate costă 100.000 de lei de la buget, plus alţi 150.000 lei din sponsorizări. Bugetul ediţiei din acest an este mult mai mic decât anul trecut.
 
”Bugetul de anul acesta este de 250.000 de lei, din care Consiliul Local a alocat 100.000 de lei, iar restul sunt din sponsorizări. Anul trecut bugetul pentru Zilele Aradului a fost mai mult decât dublu faţă de acest an”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt la Primăria Arad.
 
Unii arădeni cred însă că pe vremuri de criză, petrecerile ar trebui să fie mai puţine, iar cu banii de la zilele oraşului s-ar putea face alte lucruri, de exemplu, să se aslfateze unele străzi.

image
image

“Este bine să se ţină Zilele Aradului dacă vor şi oamenii, dar cu aceşti bani s-ar putea face multe. De exemplu strada asta care e jalnică şi figurează asfaltată, iar noi aici plătim impozite pentru zona A pentru că este considerat  central. Se poate face o sărbătoare mai mică pentru că e criză, dacă e criză. Dacă nu, atunci chefuim!”, spune Garofel Gros.

image

”Uitaţi-vă la drumuri, uitaţi-vă la străzi, suntem în plin centrul Aradului, totul arată cum arată, pe străzilea astea nu este un coş de gunoi. Nu ştiu dacă asta e prioritatea acum, dacă asta ne lipseşte, Zilele Aradului”, e de părere Mariana Puşta.
 
Data de 22 august a fost declarată „Ziua Municipiului Arad” în cinstea zilei de 22 august din 1834, când Aradul a primit Titlul de Oraş Liber Regesc. Titul reprezintă încununarea unui întreg secol de eforturi politice şi financiare depuse de comunitatea arădeană, care aspira la eliberarea economică.

image

Autonomia administrativ-fiscală obţinută atunci a dat un avânt deosebit dezvoltării economice şi sociale a oraşului.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite