Arad: Zerindul ne va lega de Ungaria printr-un drum asfaltat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Zerindul ne va lega de Ungaria printr-un drum asfaltat
Arad: Zerindul ne va lega de Ungaria printr-un drum asfaltat

Drumul comunal Zerind - Iermata Neagră - frontiera Ungaria va fi asfaltat cu bani europeni.

Odată modernizat acest drum va contribui la îmbunătăţirea infrastructurii fizice de transport în regiunea de frontieră, fluidizarea traficului transfrontalier de pasageri şi mărfuri, având ca rezultat dezvoltarea schimburilor economice, culturale, etnice, turistice în zona de frontieră România-Ungaria.

 În valoare totală de 75.000 de euro, proiectul şi-a propus elaborarea documentaţiilor pregătitoare pentru realizarea investiţiei de reabilitare, respectiv de construire a 7,65 km de drum.

Este vorba despre drumul comunal 120, pe porţiunea din centrul localităţii Zerind (de la intersecţia cu DN 79) şi până în localitatea Iermata Neagră, la intersecţia cu DC 119 (pe o distanţă de 2,5 km), drumul comunal 119 pe porţiunea de la Iermata Neagră şi până la intersecţia cu fosta cale ferată (pe o distanţă de 0,65 km) şi de traseul fostei căi ferate până la frontiera cu Ungaria (în zona localităţilor Denesmajor şi Gyula), pe o distanţă de 4,5 km.

Durata de implementare a proiectului a fost de 1 an, acesta beneficiind de un sprijin de 67.500 de euro (din care 50.625 Euro prin Programul PHARE CBC).

Diferenţa de 7.500 de euro până la valoarea totală a proiectului a fost suportată de la bugetul local al comunei Zerind.

Parteneri în cadrul proiectului au fost Consiliul Judeţean Arad şi Consiliul Judeţean Gyula.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite