Zeci de profesori necalificați vor preda de anul acesta la catedrele din școlile arădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 33 de profesori necalificaţi vor preda începând din acest an şcolar în unităţile de învăţământ din judeţul Arad.Candidaţii care au participat la concursul de suplinire, fără a deţine studii corespunzătoare postului, au obţinut note mult mai mari decât colegii lor, care au studii de specialitate.

Concursul s-a des­făşurat în data de 3 august în mai multe centre de examinare din Arad, în funcţie de specialităţi. Cea mai mică notă a fost de 5 şi a fost luată de doi candidaţi la disciplinele biologie şi fizică. Sub 7 au mai luat doar 11 candidaţi, dintr-un total de 46.

Note peste şi inclusiv 9 au obţinut nouă candidaţi. Disciplinele la care candidaţii au obţinut note mari sunt: cultură şi civilizaţie hispanică, educatoare pentru limbă germană, educatoare pentru limbă maghiară, limba franceză, limba engleză, orientare turistică şi limba şi literatura maghiară. Din cei 46 de candidaţi înscrişi, trei nu s-au mai prezentat, iar alţi trei au fost declaraţi nepromovaţi, obţinând o notă sub 5 la una din cele două probe - cea orală sau scrisă.
Candidaţii care au participat la această probă sunt consideraţi necalificaţi, deoarece studiile pe care le-au absolvit nu corespund disciplinei pe care o predau.

 „În cadrul şedinţei publice de repartizare a personalului necalificat am avut de rezolvat un număr de 33 de dosare. Am încercat, în limita posibilităţilor, să le oferim tuturor măcar o parte dintr-un post. Personal necalificat nu presupune profesori fără studii. Persoana respectivă nu este specializată pe domeniul respectiv, la materia pe care o va preda în şcoală“, a declarat prof. Nicolae Pellegrini, inspectorul şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite