Zeci de pensionari au format cozi pentru ajutoarele la încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii au format cozi pentru ajutoarele la încălzire
Pensionarii au format cozi pentru ajutoarele la încălzire

Acordarea ajutoarelor pentru încălzire i-a scos pe arădeni dis de dimineaţă din case şi i-a îndemnat să se aşeze la cozi, pentru a depune formularele completate în acest sens.

Anul acesta, primăria din Arad va acorda subvenţii diferenţiat, cu procent, în funcţie de veniturile care intră în fiecare familie, la fiecare final de lună. Ca urmare a eliminării subvenţiei generalizate de la bugetul de stat şi bugetul local, energia termică va fi facturată la preţul întreg adică de 307, 42 de lei pe gigacalorie iar fondurile de la subvenţia generalizată vor fi direcţionate în sprijinul persoanelor cu venituri de până la 1300 de lei. 

Chiar şi în aceste condiţii, oamenii se tem că vor avea facturi mari şi că vor trebui să se împrumute pentru a plăti căldura. Totuşi, cozile la ghişee au apărut imediat.

Pentru a primi ajutoarele trebuie completată o documentaţie stufoasă în care cei care solicită ajutor declară că nu mai au alte venituri.
“E greu. Trăiesc cu soțul la un apartament cu două camere iar pensiile noastre nu depășesc 750 de lei. Din bănuții ăștia trebuie să trăim toată luna. Unde mai pui, pe lângă cheltuieli, mâncarea și medicamentele? E groaznic”, a declarat Maricica Ion, unde dintre pensionarele care așteptau la coadă.

Pensionarii însă se plâng că trebuie să aştepte mult şi că astfel îşi pun sănătatea şi aşa subredă în pericol.

Aceste documentații sunt însă necesare, susțin reprezentanții Primăriei Arad.

“Ajutoarele se accordă la cererea iar legea prevede condiţii pentru a fi eligibil, în funcţie de venitul pe membru de familie. Aceste condiţii sunt foarmulate foarte clar şi de aceea trebuie completate aceste formulare şi declaraţii pe proprie răspundere. În Arad s-au organizat patru centre zonale, tocmai pentru a nu avea aglomeraţie şi recomandarea ar fi să se ocupe administratorii blocurilor de colectat şi depus aceste formulare”, susține Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite