Zeci de mii de perechi de pantofi sport contrafăcuți au fost confiscați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali arădeni au descoperit, într-un TIR condus de un cetăţean turc, aproximativ 10.000 de perechi de pantofi sport, susceptibil a fi contrafăcuţi.

„Azi dimineaţă, în jurul orei 02.30 la Vama Vărşand, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean turc. Conform documentelor de însoţire a mărfii, TIR-ul trebuia să fie încărcat cu 876 de cutii cu încălţăminte din Turcia pentru o societate din Franţa.

image

La controlul fizic al interiorului camionului, poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali au descoperit mai multe cutii de carton, ce conţineau aproximativ 10.000 de perechi de pantofi sport, purtând însemnele distinctive ale unei mărci de profil ca fiind protejate („Nike”)”, a declarat comisar șef IJPF Ion Mareş.

image

Aceste bunuri sunt susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală: lipsa sigiliilor specifice produselor de marca, lipsa codului de bare a produsului, lipsa certificatului de autenticitate şi a documentelor de provenienta specifice marcilor depistate. Şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă de existenta acestor produse din interiorul automarfarului. Bunurilor au fost reţinute de către Direcţia Judeţeană de Acize şi Operaţiuni Vamale Arad, în vederea continuării cercetărilor şi inventarierea produselor.

image

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor menţionate şi depistării persoanelor implicate, iar daca marfa se dovedeşte a fi contrafăcută, va fi distrusă.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite