Zeci de afecţiuni pot fi tratate în staţiunea Moneasa, aflată în judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Arad, mai exact în staţiunea Moneasa se pot trata mai multe afecţiuni. Totul are loc în interiorul hotelul Codru Moma din staţiune, care dispune de 204 locuri în camere clasificate la două stele.

Anul acesta, la hotelul respectiv s-au făcut o serie de modernizări, cum ar fi la recepţie şi la sala de mese, care are o capacitate de 130 de locuri. De asemenea, au fost modernizate radical 13 camere ale hotelului. 

Situată în nord-vestul ţării, la poalele munţilor Apuseni, într-o vale înconjurată cu dealuri împadurite, staţiunea Moneasa beneficiază de un climat cu influenţe mediteraneene. Apele minerale bicarbonatate, calcice, magneziene hipotone, mezotermale, contribuie la tratarea afecţiunilor aparatului locomotor, sistemului nervos periferic şi ale tubului digestiv.

Cura aero şi helioterapeutică de care beneficiază turiştii aici, permite refacerea organismului după boli infecţioase şi după stări de surmenaj. Principalele indicatii terapeutice specifice staţiunii Moneasa sunt: afecţiuni ale sistemului nervos periferic, afecţiuni neurologice periferice şi centrale, afecţiuni ginecologice cornice, nevroză astenică şi afecţiuni associate, boli metabolice şi de nutriţie.

image

De asemnea, în baza proprie de tratament se oferă mai multe procedure, printre care curenţi diadinamici şi interferenţiali, magnetodiaflux, ultrasunet, unde scurte,  laserterapie, aerosoli, termoterapie, băi terapeutice cu ape minerale termale în căzi şi în bazin, băi galvanice, duş subacval, masaj segmentar manual, kinetoterapie la sală.
Cei care aleg sã meargã la Moneasa trebuie să ştie cã relaxarea este cel mai mare câştig. Vara, se poate merge la ştrand sau se pot face excursii în împrejurimi.

De asemenea, se pot face plimbãri în Munţii Codru-Moma, alãturi de Pavel Dulhaz, un ghid entuziast care cunoaşte zona ca-n palmã.
Când vremea este urâtã şi nu permite explorarea împrejurimilor, turiştii au la dispoziþie şi un teren de tenis, de volei, fotbal, handbal, dar şi o salã de fitness dotatã cu aparate performante.

Închirierea terenului costã 50 de lei pe orã, iar ora la salã costã 5 lei. Terenul de sport şi sala pot fi folosite în orice anotimp. Staţiunea se aflã la circa 110 km de Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite