Arad: Zeci de arădeni îşi pot dovedi talentul în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Zeci de arădeni îşi pot dovedi talentul în stradă
Arad: Zeci de arădeni îşi pot dovedi talentul în stradă

Bulevardul Revoluţiei din Arad s-a transformat într-un veritabil muzeu de artă. Atelierul de pictură şi creativitate are ca scop să înveţe arădenii cu talent în domeniu cum pot să îşi exploateze calităţile artistice.

Tablouri vechi de sute de ani, picturi deosebite şi valoroase, demonstraţii de caricatură şi artişti consacraţi sunt câteva dintre elementele care fac parte din atelierul de pictură deschis publicului. 
Arădenii ieşiţi în această dimineaţă la promenadă prin centrul oraşului au putut vedea cum ia naştere un tablou şi de câtă migală e nevoie pentru ca toate culorile să prindă forme estetice. Cei peste 20 de artişti prezenţi în stradă au adus de acasă mai multe lucrări, cu care au încropit o expoziţie în aer liber, chiar în centrul Aradului. Evenimentul se datorează sărbătorii “Zilelor Aradului”.

Pictori pentru câteva ore
Arădenii talentaţi în acest domeniu au posibilitatea în aceste zile să-şi încerce răbdarea şi să picteze chiar ei un piesaj. “Nu suntem la prima expoziţie de acest gen. Participăm în toate oraşele în care se organizează ateliere de pictură. Oferim exponatele noastre ca un bun exemplu pentru arădenii care vor să-şi exprime talentul. Ei se pot inspira din picturile pe care le-am adus aici. Cine doreşte să deseneze, să picteze sau să facă o caricatură este invitatul nostru”, a spus artistul Mihai Stroia, din Cluj.
„Este extraordinar ce pot să văd aici. Am rămas plăcut surprinsă să constat că avem artişti adevăraţi în România. Niciodată nu am avut posibilitatea să admir un artist cum pictează. În cadrul atelierului, însă am această posibilitate. E vorba de multă muncă şi răbdare. Fiica mea a desenat şi ea un peisaj de toamnă pe asflat”, a spus arădeanca Mioara Faur.
Trecătorii au spus că atelierul de pictură în aer liber este cel mai interesant moment din cadrul “Zilelor Aradului”. În această dimineaţă, zeci de copiii de toate vârstele s-au întrecut în desene pe asfalt şi au fost coordonaţi de marii artişti veniţi din toate colţurile ţării. “Am desenat căsuţa bunicilor mei. Îmi place să desenez şi pe hârtie, însă astăzi am avut ocazia să particip la acest eveniment şi să admir tablourile artiştilor veniţi aici. Când o să cresc mare sper să devin un adevărat pictor”, a spus Ionuţ Vancia de 12 ani.

Artă valorificată la mii de euro pe trotuar
Tablourile marilor artişti prezenţi în cadrul atelierului de pictură nu numai că pot fi admirate ci şi cumpărate. Preţul unui astfel de tablou începe de la 500 de euro şi poate depăşi 10.000 de euro. “Depinde de fiecare lucrare în parte, cu ce vopsea s-a lucrat, cât a durat tabloul şi mai ales ce semnificaţie are. Cel mai scump tablou pe care îl avem în cadrul expoziţiei ajunge şi la 10.000 de euro însă e un exemplar mai vechi cu ramă aurită”, a încheiat artistul Mihai Stroia.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite