VIDEO: Zeci de tone de parfumuri contrafăcute au fost transformate în deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tone de parfumuri au fost distruse de autorităţile arădene cu ajutorul unor echipamente complexe, care au făcut ca sutele de mii de flacoane să se transforme în deşeuri, în doar câteva clipe.

Acţiunea a fost autorizată de titularii de marcă ai produselor, care au dorit astfel scoaterea de pe piaţă a parfumurilor fabricate în Turcia.

Marfa, reţinută la frontiera de vest, a fost distrusă, după ce, rezultatele de laborator au confirmat faptul că parfumurile nu au fost fabricate sub licenţa deţinătorului numelui.

Astfel, comisia de distrugere, formată din lucratori ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, ai Finanţelor şi Mediului, au asistat la zdrobirea tonelor de flacoane.

  “Au fost încărcate pentru distrugere aproximativ 150 000 de flacoane de parfumuri reţinute din 2008. Marfa a fost preluată de o firmă în vederea distrugerii. S-a distrus o cantitate de aproximativ 50 de tone”, a declarat Ovidiu Hotăran, inspector vamal.

Cele peste 50 de tone de parfumuri au fost distruse cu ajutorul unor aparate de tocat.
 
„La sesizarea vămii, OJPC Arad a luat parte la verificarea unor produse contrafăcute. Au fost notificaţi deţinătorii de marcă care au confirmat că produsele sunt neconforme, neavând avizul ministerului sănătăţii”, a spus Lorena Barbă, comisar şef adjunct, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Arad.
 
Marfa distrusă a fost depozitată în cadrul deponeului ecologic din Arad .

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite