Zece arădeni au ajuns sclavi pe o plantație de căpșuni din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece arădeni au ajuns să lucreze pe o plantație din Grecia în condiții greu de imaginat. Aceștia, alături de alți români, au căzut în plasa mai multor indivizi, care le-au promis bani frumoși într-o seră de căpșuni.

Ajunși însă în Grecia, românii povestesc că au trăit clipe de coșmar. Dacă la început li s-a promis 25 de euro pe zi, arădenii au ajuns să lucreze în regimul sclaviei pentru recoltarea fructelor: dormeau pe cartoane sub cerul liber și beau apă plină cu nisip.

Arădenii au fost cazaţi în nişte colibe, asemănătoare cu corturile, ridicate din nailon şi carton, adică în nişte adăposturi improvizate în apropiere de câmp. Arădenii povestesc că nu aveau nici grupuri sanitare iar apa de băut era plină de nisip. Poliţiştii greci au eliberat 35 de muncitori agricoli români.

În urma descinderilor în forţă, doi români şi un grec au fost arestaţi joia trecută în apropierea satului Kurtesi  din zona Peloponez, iar alti trei români sunt căutaţi în acest caz. Sâmbătă noaptea, toți cei zece arădeni au ajuns acasă, aduşi cu un autocar.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite