Arad: Zece arădeni plătesc zilnic taxe online (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.500 de arădeni au ales să-şi plătească impozitele şi taxele on-line, considerând că este o metodă occidentală şi confortabilă.

Adriana Kiss a plătit impozitul pe locuinţă şi autoturism online, deşi, nu prea a avut încredere în sistem. După câteva luni, a primit o amendă pentru staţionarea într-un loc nepermis. Ca să scape de cozi, a plătit-o tot on-line. De atunci, recomandă acest sistem tuturor prietenilor. „M-am temut pentru că nu ştiam dacă o să primesc o dovadă că am plătit. Acum m-am convins că e o metodă occidentală de plată“, a declarat Adriana Kiss.

La rândul său, Marcel Lupu a povestit cum a reuşit să-şi rezolve plata amenzii în 48 de ore, deşi credea că nu o să reuşească. „Am primit o amendă în Bucureşti. Nu puteam să ajung în Arad în 48 de ore să o plătesc. Am rugat o cunoştinţă să mă ajute. Trebuia să-i trimit procesul verbal prin fax şi banii prin poştă. Alte complicaţii. Prietenul meu mi-a spus să-mi folosesc cardul şi să intru pe pagina de web a Primăriei Arad. Astfel, am rezolvat problema“, a mărturisit Marcel Lupu.

Zilnic se plăteşte online

Reprezentanţii Direcţiei Fiscale Arad au rămas surprinşi de receptivitatea de care se bucură sistemul. Dacă în urmă cu cinci ani, când primăria a implementat un alt sistem de plată onlin,e numărul plătitorilor nu depăşea cinci - şase pe an, acum s-a ajuns la o medie de zece plăţi pe zi. „Pagina de web a avut peste 22.000 de vizitatori, iar ritmul de plăţi este peste aşteptări. Şi în această perioadă moartă din punct de vedere fiscal se plătesc impozite online“, a declarat Pavel Neamţiu, directorul Direcţiei Fiscale Arad.

Modalităţi  de plată

Impozitul online se achită accesând pagina www.primariaarad.ro, secţiunea „Plăţi on-line“. Cardurile de plată pot fi Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, American Express, JCB, DinersClub. Contribuabilii pot să consulte astfel şi restanţele. Plata on-line în 48 de ore beneficiază de reduceri.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite