Zăpada și temperaturile mici au scurtcircuitat circulația rutieră din județul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninge la Arad
Ninge la Arad

Iarna își intră tot mai puternic în drepturi, în numeroase zone din țară, ceea ce înseamnă că șoferii riscă enorm dacă pornesc la drum fără să își echipeze mașinile corespunzător. În județul Arad ninge la această oră iar mercurul în termometre a coborât la -9 grade Celsius.

Reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi au furnizat o situație a șoselelor la primele ore ale dimineții, arătând totodată și care e starea meteorologică pe regiuni, respectiv temperaturile înregistrate.

În județul Arad ninge la această oră iar mercurul în termometre a coborât la -9 grade Celsius. Se circulă cu dificulatate pe mai multe drumuri județene, dar nu sunt probleme majore. Drumarii au ieșit încă de la primele ore ale dimineții să arunce cu material antiderapant. În municipiu Polaris a intervenit cu 5 autospeciale pentru împrăştierea materialelor antiderapante.

Deocamdată nu a fost nevoie de pluguri, pentru că stratul de zăpadă nu a fost atât de mare. Conform spuselor lui Cristian Drăgan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, nici pe drumurile judeţene nu au apărut probleme.

„De la ora 3 dimineaţa am plecat în judeţ. Toate drumurile sunt practicabile. Ninge în continuare, mai ales în Târnova, Buteni, în nordul judeţului. Nu avem drumuri blocate în judeţul Arad şi nici nu vor fi, chiar dacă sunt căderi mari de zăpadă”. În judeţ acţionează 22 de utilaje care împrăştie materiale antiderapante. Consiliul Judeţean Arad a alocat în acest an 1.600.000 de lei pentru 5 luni de zile în care ar putea fi nevoie de serviciile de deszăpezire.

Transportatorii mulțumiți de drumuri
Nici transportatorii care circulă la această oră pe drumurile județului Arad nu au avut probleme majore în trafic. “Se circulă greu și aproape bară la bară, pentru că este polei și ninge abundent. Trebuie să fim precauți dacă vrem să ajungem cu bine la destinație. Până în momentul de față nu am întâmpinat probleme deosebite”, a mărturisit un șofer de TIR.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite