Virozele şi pneumoniile fac ravagii în această perioadă în judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A crescut numărul virozelor
A crescut numărul virozelor

Virozele şi pneumoniile fac ravagii în această perioadă în judeţul Arad. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) spun că au fost descoperite 941 de viroze şi 328 de pneumonii într-o singură săptămână.

„În ceea ce privesc virozele respiratorii, au fost depistate 941 de cazuri cu 61 de internări. Pacienţi cu pneumonii au fost 328, dintre care 31 au fost internaţi în spitale. Aceste valori sunt duble faţă de cele din săptămâna 36 a anului 2010, dar încă sub media ultimilor doi ani”, a  spus Dana Negru, director adjunct în cadrul DSP.

Tot aceasta a anunţat că până în data de 15 octombrie, medicii de familie de pe raza judeţului trebuie să comunice către ei necesarul de vaccin antigripal necesar pentru persoanele din categoriile de risc.

„Vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi şi personal medical” afirmă Dana Negru.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, la nivel naţional vor fi achiziţionate aproximativ 1.300.000 de doze de vaccin antigripal.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite