Arad: Vinul şi jazzul, secretele distracţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Vinul şi jazzul, secretele distracţiei
Arad: Vinul şi jazzul, secretele distracţiei

Şapte producători români şi cinci veniţi direct din Ungaria îşi expun în acest weekend vinurile de soi în centrul Aradului.

Sărbătoarea a debutat în această dimineaţă în Parcul Mihai Eminescu, unde şapte producători români şi cinci din Ungaria şi-au expus standurile cu vin. Festivalul se va încheia duminică.

Arădenii au posibilitatea în fiecare seară, începând cu ora 18.00, să deguste din vinurile expuse la festival şi să participe la programul artistic. Sâmbătă şi duminică va avea loc cea de-a doua ediţie a Festivalului de Etnojazz. La eveniment vor participa nume celebre ale jazz-ului autohton, precum Maria Răducanu şi Pedro Negrescu. Cei doi vor cânta duminică. Tot duminică, va cânta o trupă din Bulgaria, numită EthnoJazztet, condusă de Ventzislav Blagoev, care s-a născut în Blagoevgrad, în 1967.

Jam-session, la final

Blagoev a făcut parte din formaţii de jazz şi folk alături de care a concertat în mai multe ţări din Europa. În paralel, a activat ca trompetist solo în Orchestra Militară a Bulgariei. Primul său turneu în România a avut loc în 1999, când a concertat în Cluj, Sibiu şi Bucureşti.

Concertele din cadrul manifestării vor începe la ora 20.00 şi vor fi urmate de jam-session. Intrarea va fi liberă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite