Vieţi curmate într-un accident de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii au început cercetările în cazul dramei petrecute la Pecica. Astăzi, familiile celor doi bărbaţi decedaţi la locul de muncă îi conduc pe aceştia pe ultimul drum.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă s-au sesizat după ce au fost înştiinţaţi despre accidentul petrecut vineri după-amiaza în localitatea Pecica şi au demarat o anchetă. Au stat de vorbă cu angajatorul, iar acum urmează să cerceteze în amănunt actele şi toate detaliile legate de acest caz. Iniţial, ei vor verifica dacă  Şandor F. şi colegul său, Iosif V., erau angajaţi cu acte în regulă, dar mai ales dacă s-au respectat normele de protecţia muncii.

„Nu pot să vă spun nimic concret în momentul de faţă. Am strâns datele necesare şi vom discuta să vedem dacă au contracte. Am discutat şi cu angajatorul, iar dânsul spune că au contracte: unul mai recent, unul mai de demult. Nu ne putem lua după vorbe, aşa că vom cerceta toate documentele şi urmează să stabilim dacă a fost sau nu accident de muncă”, a precizat Ioan Gligor, inspector şef adjunct al ITM Arad.Totodată, aceştia susţin că ancheta va dura câteva zile, iar în cazul în care aceasta va scoate la iveală vreo neregulă, angajatorul riscă să fie tras la răspundere.

Neatenţia i-a costat viaţa
Cei doi bărbaţi lucrau la faţada unei hale care este în curs de amenajare. La un moment dat au vrut să mute o schelă metalică înaltă de zece metri.
O clipă de neatenţie a fost suficientă pentru ca cei doi să atingă cu schela mai multe fire de curent prin care treceau peste 20 de mii de volţi. Pe loc, ambii au căzut seceraţi la pământ.

Persoanele care au fost prezente la faţa locului au sărit imediat să le acorde primul ajutor şi au sunat la 112. Un echipaj SMURD şi o ambulanţă au sosit la faţa locului pentru îngrijiri medicale. Aceştia au încercat minute în şir să-i readucă la viaţă, dar eforturile lor au fost zadarnice.

„Au fost găsiţi doi muncitori electrocutaţi, la care s-au încercat manevrele de resuscitare, dar din păcate, au fost fără reuşită. S-a încercat resuscitarea în jur de 40 de minute, dar a fost fără succes”, a declarat Bogdan Anghelina, medic SMURD.

La locul incidentului au sosit şi criminalişti care au deschis şi ei o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele acestui accident. „Din primele investigaţii la faţa locului, se pare că este vorba de un accident de muncă. Vom continua cercetările”, a spus comisar-şef Ştefan Moldovan, şeful serviciului criminalistic din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad. În tot acest timp, familiile lui Iosif V. şi Şandor F. se pregătesc să îi conducă pe aceştia pe ultimul drum.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite