Viceprimarul Aradului, Levente Bognar are o sosie în presa locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asemănarea dintre viceprimarul Aradului, Levente Bognar şi jurnalistul Sorin Trocan a creat de-a lungul anilor destule momente hazlii. Cei doi se cunosc de aproape două decenii, din preajma primelor alegeri locale din 1992.

Pe atunci Levente Bognar candida la un loc în Consiliul Local Municipal, iar Sorin Trocan era, la vremea respectivă, redactor şef al săptămânalului arădean „Ştirea”. Anii au trecut şi cei doi şi-au urmat drumul prin viaţă, Bognar ajungând în timp subprefect al judeţului, apoi viceprimar, iar jurnalistul reprezentând mai multe ziare, posturi de televiziune sau radio, calitate în care a mediatizat, evident şi activităţi ale alesului.

„Am avut destule momente în care am ajuns să fiu confundat cu Levente Bognar. Probleme au apărut doar atunci când oameni respectabili mi se adresau pe stradă în limba maghiară şi făceau ochii mari când le răspundeam în româneşte. Chiar am ajuns să glumesc pe faptul că viceprimarul care reprezintă comunitatea maghiară s-a dat cu românii şi nu mai recunoaşte că vorbeşte ungureşte. Asta, pentru că eu, care vorbesc câteva limbi străine, nu stăpânesc chiar deloc maghiara”, spune Sorin Trocan.

Un moment inedit al relaţiei jurnalist-ales local s-a petrecut într-o campanie electorală când, pregătind un material publicistic pentru o publicaţie centrală, Sorin Trocan s-a fotografiat lângă un poster al lui Levente Bognar. „Posterul era amplasat pe un panou, între liniile de tramvai, în faţa Teatrului de Stat din Arad. Un gardian care păzea panoul a sărit când m-a văzut apropiindu-mă apoi, când a văzut că seamăn la faţă cu candidatul, m-a salutat respectuos cu mâna la chipiu. Articolul respectiv a apărut pe prima pagină din ediţia naţională a unui ziar.

Liderii partidului din care face parte au recunoscut că a fost singura dată în existenţa  formaţiunii pe care o reprezintă când un articol despre un candidat al lor a apărut pe prima pagină a unui ziar central, fără ca ziarul să pretindă o taxă de publicitate electorală”, mai spune jurnalistul arădean.

Levente Bognar s-a obişnuit cu situaţia de a fi confundat cu un om de presă. „Numai să nu promiteţi locuinţe în numele meu”, glumeşte Bognar cu omul de presă. Cât despre Sorin Trocan, jurnalistul are prieteni care i se adresează constant cu apelativul „Domnul viceprimar!”.

„Mai distractiv este când participăm la manifestări internaţionale, Levente Bognar în calitate oficială şi eu ca jurnalist. Merită să vedeţi feţele demnitarilor invitaţi din alte ţări când cred că au început să vadă dublu, o „ediţie” în costum de gală, în prezidiu şi alta, în blugi şi cu agendă, în sală”, spune jurnalistul arădean care dublează, în lumea presei, imaginea demnitarului ocupant al fotoliului de viceprimar al Aradului.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite