Viaţa sănătoasă se bazează pe o alimentație doar cu legume şi fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O alimentaţie bazată numai pe crudităţi ajută la pierderea kilogramelor în plus în numai câteva săptămâni. Angela Constantinescu, tânăra care practică această dietă spune că se simte foarte bine de când a început să mănânce doar crudităţi.

Din dorinţa de a pierde câteva kilograme, Angela Constantinescu s-a hotărât în urmă cu trei luni de zile să renunţe la ritmul normal al vieţii, respectiv al alimentaţiei şi a trecut pe dieta cu crudităţi.

„Am citit înainte multe cărţi şi am vizionat mai multe documentare realizate de specilişti. Pot spune că în doar două luni am pierdut opt kilograme. Nu am consultat niciun nutriţionist, eu mi-am fost propriul medic”, spune Angi.


Plante şi fructe crude


Tânăra nu mănâncă altceva decât legume, fructe, frunze şi diferite plante comestibile, toate crude. Un meniu zilnic se compune doar din aceste ingrediente preparate în aşa fel încât un necunoscător nici nu şi-ar da seama că de fapt mănâncă crudităţi. Efectele unei astfel de diete apar nu numai pe cântar.

PORTRET: Angela Constantinescu cunoaşte secretele vieţii sănătoase

„După trei săptămâni, deja am resimţit efectele pozitive: nu mai îmi cade părul ca înainte, nu mai am mătreaţă, nu mă mai doare nimic, am mult mai multă energie, sunt mai bine dispusă, nu mă mai supără nimic, nu mi se face foame des, transpiraţia nu mai are un miros neplăcut, mi s-au întărit unghiile, nu mai răcesc, aud şi văd mai bine”, punctează tânăra.

În timpul zilei, Angela obişnuieşte să mănânce multe fructe, dar un singur fel de fruct la o masă, multe smoothie-uri verzi făcute din fructe şi frunze, iar seara mănâncă salate de legume cu sprouts, seminţe germinate.

„Dieta pe bază de legume crude nu numai că ne ajută să slăbim, dar ne oferă un alt metabolism.Există la ora actulă mii de reţete delicioase care au la bază doar crudităţi. Orice persoană însă care se apucă de acest regim e indicat să consulte un medic nutriţionist”, e de părere Cosmin Dinescu, medic nutriţionist.

Angi şi-a amenajat pe balconul apartamentului şi o mini grădină pentru cu legume pentru a-i fi mai uşor când prepară reţetele.



Mi-ar place să citesc mai multe despre sănătate şi de cum putem pierde câteva kilograme în condiţii sănătoase.
Viorica Sandu, arădeancă

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite