Vechiturile nu mai au şanse în centru. Primăria nu oferă nicio şansă second-handurilor.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au fost rase sex shop-urile din centrul municipiului, de data aceasta primăria stă cu ochii pe magazinele second-hand, care s-au înmulţit în ultimii ani şi îşi fac veacul în centrul oraşului.

Ideea de a rade magazinele de vechituri din centrul oraşului stârneşte discuţii aprinse în rândul consilierilor locali. Opoziţia din CLM vrea modificarea hotărârii de a desfiinţa magazinele de profil, în vreme ce municipalitatea o dă în continuare cu „ protejarea patrimoniului arhitectural şi istoric”.

„Conform reglementării cuprinse în proiectul în cauză şi în scopul promovării unei activităţi comerciale adecvate şi a protejării zonelor cu valoare istorică şi arhitecturală, se interzice desfăşurarea pe B-dul Revoluţiei, inclusiv în clădirile situate pe străzile adiacente şi Piaţa Avram Iancu, a activităţilor de tip second-hand”, a declarat, purtătorul de cuvânt al primăriei, Corina Drăghici.

Nici măcar plângerea făcută de una dintre firmele de profil care cere revocarea în parte a hotărârii de a desfiinţa second-handurile nu a schimbat decizia Primăriei. Opoziţia din CLM a solicitat Primăriei să aplice acelaşi tratament şi în acesată situaţie ca la proprietarii de spălătorii auto, care în maxim  un an trebuie să se conformeze noilor norme impuse.

„Dacă ne cer să ne mutăm, atunci să ne ofere condiţii, unde să avem vad comercial bun”, a spus Mircea Foghiş, proprietarul unui magazin second-hand.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite