Arad: PORTRET/ Angela Varjasi trăieşte viaţa pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET/ Angela Varjasi trăieşte viaţa  pe scenă
Arad: PORTRET/ Angela Varjasi trăieşte viaţa pe scenă

Şi-a îndeplinit visul de a deveni actriţă, intrând mai apoi şi în lumea televiziunii.

Profil:

Născută: 6 noiembrie 1979
Familie: Căsătorită
Educaţie: Facultatea de Actorie
Experienţă: Actriţă, realizatoare TV, profesoară

„Într-o bună dimineaţă, vorba ultimei premiere, Metamorfoza, după Kafka, m-am trezit şi mi-am amintit de visul în care deveneam actriţă”, povesteşte arădeanca. Aşa a începutul drumul Angelei către scenă. Cu paşi mici dar siguri, a început să lucreze la îndeplinirea visului. La început, în cercurile de marionete, poezie şi fotografie de la Palatul Copiilor. La liceu, a intrat în prima trupă de teatru, „Posesis”, iar în clasa a XI-a ştia sigur că vrea actorie.

A dat admitere la două facultăţi, cea de la Cluj şi cea de la Timişoara, trecând cu bine primele probe de la amândouă. Dar, cum între instituţii exista concurenţă, ambele au programat proba finală în aceeaşi zi! „După o noapte de nesomn, am ales Timişoara şi am luat examenul. Eram cea mai mică, aveam 18 ani. Ceilalţi colegi erau de la 23 de ani în sus. Am crescut cu ei”, a rememorat Angela. Îşi aminteşte cu drag de profesorii care au învăţat-o ce se întâmplă pe scenă şi dincolo de ea: Mihaela Murgu, Alexandra Gandi şi regretaţii Gheorghe Stana şi Luminiţa Stoianovici.

Viaţa pe o scenă

Anii frumoşi ai studenţiei au regăsit-o plină de energie. În anul I, a fost invitată de colegii din anul IV să joace rolul Chelăresei din Don Quijote. Atunci a păşit prima dată pe scena teatrului din Timişoara. A revenit anul trecut, cu trupa din Arad, în spectacolul „Amoc”. Mărturiseşte că a avut emoţii mari, simţind din nou mirosul şi frumuseţea sălii de spectacole.
Acum şapte ani, a intrat în trupa Teatrului Ioan Slavici din Arad. A debutat în rolul Giannei, din „Amantele trăsnite”, de Geo Călinescu. Îi sunt dragi toate rolurile în care a jucat. Cele mai aproape de suflet: rolul triplu din din „Caii la fereastră”, de Matei Vişniec, regia Radu Dinulescu, cu care a mers prima oară la Avignon, Femeia din „Vis. Toamna”, regia Radu Afrim, şi Doamna din „Amoc”, de Alexander Hausvater. „Joc într-o echipă care face performanţă. De 4-5 ani, s-au adus oameni noi, contează mult. E o echipă tânără, are de la cine învăţa.Oameni din alte generaţii, dar aproape de noi, ca Ovidiu şi Adriana Ghiniţă. Echipă care aşteaptă să lucreze”, a punctat Angela.

Cu „Nenea Televizorul”

De trei ani, apare şi „pe sticlă”. I s-a propus să realizeze emisiunea „Nenea Televizorul”, cu copiii talentaţi ai Aradului. „Sunt mulţi copii talentaţi, care lucrează mult şi am vrut să se vadă asta. Copiii merg la olimpiade, iau premii, cântă la instrumente, fac sport. Sper că emisiunea mea i-a ajutat”, a conchis Angela Varjasi.

Întrebări şi răspunsuri

Se împacă actoria cu viaţa personală?

Da şi e frumos tot aşa cum e. Timpul liber e puţin, nici banii nu sunt mulţi. Dar ni s-a spus asta de către profesorii noştri. Am vrea toţi mai mult şi merităm, la program avem, dar asta se întâmplă acum în România şi, din păcate, nu ai ce face.

Unde te vezi peste 10 ani?
O să am 40 de ani atunci? În Arad, cu vreo 3 copii, tot la teatru, mulţumită, fericită, sănătoasă, poate cu o emisiune culturală. Cântând la pian, o casă la mare. Sunt câteva dintre visele mele.

Ce-i place
Creativă, pozitivă şi energică, Angelei Varjasi îi place să trăiască viaţa aşa cum e, fără a petrece prea mult timp gândindu-se doar la unele aspecte. „Îmi place viaţa, pur şi simplu”, spune actriţa.

Ce nu-i place

Prostia, lenea şi orgoliul sunt câteva din lucrurile care o deranjează pe actriţă. „Şi, de când am devenit şi profesoară la Liceul de Artă, nu îmi place nici indisciplina”, conchide Angela.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite