Vânătorul care s-a înecat în apele Mureșului este plâns de vecinii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii din Pecica sunt astăzi în doliu pentru Virgil Velin
Oamenii din Pecica sunt astăzi în doliu pentru Virgil Velin

Cei doi italieni care erau cu Velin în barcă în momentul incidentului susţin că arădeanul le-a strigat să se salveze. Cei doi italieni implicaţi în incidentul de luni, în urma căruia un vânător profesionist a fost prins în apele Mureşului, au fost audiaţi de poliţiştii arădeni imediat după externarea lor.

Geanluigi Buia, în de 54 de ani, împreună cu Eugen Girodeli, de 51 de ani, ambii din Italia, nu au rămas spitalizaţi decât pentru câteva ore.

Declaraţiile italienilor de la vânătoare

Cei doi au povestit poliţiştilor că tragedia de pe Mureş s-a produs într-o clipă, când barca celor trei a fost întoarsă de un vârtej şi a fost aruncată într-un pom căzut în apă. „Cei doi cetăţeni italieni au reuşit să se agaţe de pomul respectiv, dar victima care se afla în celălat capăt al bărcii nu a avut de ce să se prindă şi a reuşit să mai înoate aproximativ 50 de metri, după care a dispărut în apele Mureşului”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Arad.

Potrivit poliţiştilor, cei doi italieni le-au povestit poliţiştilor că în momentul răsturnării bărcii, Virgil Velin le-a strigat să se salveze ei şi i-a întrebat dacă ştiu să înoate.

Poliţiştii au mai audiat şi alte persoane care ştiau de vânătoarea organizată de Virgil Velin. „Momentan, aşteptăm ca trupul vânătorului arădean să fie recuperat pentru a putea determina cauzele exacte ale decesului”, a mai declarat Camelia Tuduce. Virgil Velin nu a fost găsit încă de scafandrii arădeni care au renunţat la căutări din cauză că  Mureşul are ape crescute şi este prea periculos în această perioadă. „Apele Mureşului sunt la cote foarte ridicate şi continuă să crească, ceea ce face aproape imposibilă orice operaţiune de căutare”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Vânătorul se implica în viaţa oraşului

Vecinii lui Virgil Velin au rămas înmărmuriţi la aflarea veştii dispariţiei acestuia. Unii dintre ei au aflat de incident de la reporteri. Nici edililor locali nu le vine să creadă că omul care se ocupa de treburile bucătăriei la sărbătorile populare din oraş este dat dispărut. Apreciat datorită implicării sale în viaţa comunităţii, Virgil Velin este considerat o adevărată pierdere pentru Pecica.


Erzsebet Nagy

„Eu mai aveam grijă de câinii săi de vânătoare. Chiar acum am fost să-i hrănesc".
Erszebet Nagy, vecină pensionară

image

„A fost un vecin extraordinar. A fost primul care mi-a sărit mereu în ajutor".
Ștefan Papp, vecin pensionar

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite