Vânători ajunşi vânat. Braconierii îşi fac de cap prin pădurile Aradului.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duminică un şirian a fost prins la vânătoare de mistreţi cu suliţa şi toporul
Duminică un şirian a fost prins la vânătoare de mistreţi cu suliţa şi toporul

După episodul de duminică, atunci când un arădean a ieşit la vânătoare înarmat cu o suliţă şi un topor, ieri în schimb, alţi trei bărbaţi au fost prinşi la braconaj cu trei ogari, câini interzişi la vânătoare.

Cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani, toţi din Arad, au fost prinşi de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase, pe raza comunei Zădăreni. Aceştia foloseau trei ogari cu ajutorul cărora căutau vânatul. Cei trei bărbaţi s-au ales cu dosar penal pentru braconaj, mai ales că ogarii sunt interzişi la vânătoare.

Cazul vine la o zi după ce Dorel Sângheorzan, de 42 de ani din comuna Şiria a ucis patru mistreţi cu toporul şi cu suliţa. „Secretul” modului în care bărbatul acţiona a fost dat în vileag de numeroasele capcane găsite de vânători prin pădurea de lângă localitatea arădeană.

Conform poliţiştilor arădeni, Dorel Sângheorzan a acţionat cu o cruzime rar întâlnită. Acesta atrăgea mistreţii în turma de capre pe care o ducea să pască în pădurea de la Şiria. Când mistreţul se apropia de turmă, bărbatul dădea drumul câinilor, în vreme ce acesta agăţa mistreţul cu o suliţă, după care îl lovea în cap cu toporul.

Mistreţul era jupuit şi tranşat în pădure, pentru a nu atrage atenţia, iar carnea era vândută sau consumată de braconier. Poliţiştii au spus că Dorel Sângheorzan era filat de mai multă vreme, deoarece aveau informaţii de la vânătorii din zonă că în pădurea de lângă Şiria au fost găsite capcane pentru animale. Bărbatul a fost prins de vânătorii Grupei de vânătoare Şiria, care l-au fugărit prin pădure şi l-au predat poliţiştilor.

Luna trecută în schimb, un bărbat de 30 de ani a fost prins exact în timpul unei partide de vânătoare organizate la Apateu. Deşi nu avea autorizaţie de vânătoare colectivă, acesta a fost prins în grupa de vânătoare având asupra sa arma de vânătoare cu alice pe care a împrumutat-o de la o altă persoană. Bărbatului i-a fost întocmit un dosar de cercetare penală. 

La jumătatea lunii septembrie, trei bărbaţi din Pâncota şi Seleuş au fost prinşi cu două căprioare împuşcate, împreună cu două arme de vânătoare. Cei trei bărbaţi s-au deplasat la marginea oraşului Pâncota, pe câmp, unde unul dintre bărbaţi, cel pe numele căruia era înscrise cele două arme şi muniţia, a împuşcat căprioarele.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite