Valentina Tuica a scris sute de poezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Tuica
Valentina Tuica

Pasiunea tinerei pentru literatură a început din copilărie. Tot atunci a primit şi primul ei premiu pentru cea mai originală poezie.

Profil


Născută. 01.06.1988, Sibiu.
Studii. Studentă în anul III la Facultatea de Jurnalism din Arad.
Familie. Necăsătorită.

Pe lângă marea dragoste pentru jurnalism, Valentina se mândreşte cu faptul că e foarte talentată la scris poezii. Chiar dacă această latură nu a făcut-o publică până acum, tânăra recunoaşte că prin poezie se regăseşte pe ea însăşi. A început să scrie din copilărie. Avea doar şapte ani când a primit primul premiu pentru cea mai originală poezie.


„Eram în clasa întâi când fără să depun prea mult efort am compus o poezie despre vacanţă. Bineînţeles că a fost o inspiraţie de moment, căci nu ştiam să scriu. Am zis poezia în faţa clasei şi toţi colegii m-au aplaudat. Tot atunci am primit şi primul meu premiu”, îşi aduce aminte Valentina Tuica.
De atunci, şi-a dat seama că are o înclinaţie mai aparte pentru acest domeniu. La şcoală se număra întotdeauna printre cele mai bune eleve din clasă. Îi plăcea Limba Română foarte mult şi avea numai note de 10 la compuneri. Deşi nu s-a gândit până acum să debuteze cu o carte de poezii, Valentina spune că nu va renunţa la pasiunea ei nici când va fi să lucreze în televiziune, pentru că acesta este marele ei vis. „Părinţii mei au observat că îmi place să scriu şi tot timpul mă certau că aveam caietele pline de versuri. La toate materiile, când nu aveam poftă să ascult ceea ce se preda la ore, îmi scriam câteva versuri pe spatele caietelor”, a continuat Valentina.


Îi place să comunice cu cei din jur


O fire veselă şi deschisă, Valentina poate cuceri pe oricine prin zâmbetul ei fermecător. Spune că şi-ar dori imediat după ce va absolvi facultatea să devină reporter la o televiziune. Îi place să comunice cu oamenii din diverse domenii şi mai ales să afle cât mai multe despre ei. „De asemenea, îmi place să gândesc foarte mult, să filozofez fiecare situaţie. Am o imaginaţie vie, îmi place să argumentez tot ceea ce susţin, însă nu am niciun fel de înclinaţie spre exces”, a explicat tânăra poetă. Poezia pentru Valentina este modul în care ea îşi exprimă sentimentele şi trăirile zilnice. Tânăra susţine că se regăseşte în fiecare vers pe care îl pune pe hârtie. Ceea ce îi place cel mai mult e să scrie poezii de dragoste.
„Sunt o fire melancolică, de aceea poeziile de dragoste mă inspiră cel mai mult. Ori de câte ori sunt deprimată sau am o stare mai aparte, îmi vin ideiile”, a subliniat Valentina. Are până în prezent sute de poezii, scrise însă doar pentru ea. Prietenii apropiaţi o încurajează ca într-o bună zi să-şi ia inima în dinţi şi să-şi lanseze primul volum.

Întrebări şi răspunsuri

Ai participat la cercuri de poezie ori diferite concursuri?
Sigur. În liceu mergeam la fiecare concurs organizat pe acest domeniu. Am acasă o serie de diplome şi, cel mai important, sute de caiete umplute cu versuri.

Ai vreo poezie preferată?
Da. Îmi place foarte mult un citat de-a lui Emil Cioran, care de altfel mă şi inspiră. Nu e poet, dar pot zice că e scriitorul meu preferat.

Ce-i place

„Îmi place să citesc în general cărţi filozofice. Îmi plac poeziile lui Eminescu pentru că sunt sensibile şi te ating la suflet. Îmi mai place de Mircea Eliade foarte mult şi toţi scriitorii care par a fi de neînţeles, asta pentru că eu îmi zbat creierul să-i înţeleg”, a răspuns Valentina.

Ce nu-i place

Valentina recunoaşte că sunt puţine lucrurile care nu îi plac şi asta deoarece se adaptează uşor fiecărei situaţii. „Aş putea spune totuşi că urăsc minciuna, ipocrizia şi indolenţa la o persoană şi rareori păstrez lângă mine astfel de persoane”, a încheiat tânăra.

Artistă
Valentina spune că prin poezie se regăseşte pe ea însăşi

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite