Vaccinul cu scandal, scos basma curată de către Ministerul Sănătății

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Catrinţa este încă internată la secţia de Neurologie
Georgeta Catrinţa este încă internată la secţia de Neurologie

Tatăl Georgetei, tânăra internată după ce s-a vaccinat antiporcină, contestă ancheta Ministerului Sănătăţii. Simptomele Georgetei Catrinţa, care a ajuns la secţia de Neurologie după ce s-a simţit rău mai multe zile în urma vaccinării, i-au făcut pe cei de la Ministerul Sănătăţii să analizeze îndeaproape cazul.

Potrivit unui comunicat transmis de comitetul de gripă din cadrul Ministerului Sănătăţii, oficialii de la Bucureşti spun că este imposibil ca vaccinul antiporcină să fi provocat asemenea simptome.

Citiţi şi: Focşani: Un bărbat a murit de gripă porcină

Familia pacientei însă nu este de acord cu această decizie şi susţine că tânăra nu suferă de alte afecţiuni. „Nu avea de unde să i se facă rău, decât de la vaccin, pentru că nu este bolnavă. Georgeta nu suferă de alte afecţiuni”, a spus tatăl pacientei, Gheorghe Păşcuţ.

Ancheta continuă

Specialiştii epidemiologi din capitală au declarat totodată că este puţin probabil ca administrarea vaccinului pandemic să provoace simptomele care le-a acuzat pacienta din Arad. „Nu poate fi reţinută o afectare neurologică a pacientei, aceasta nu prezintă niciun element clinic obiectiv în acest sens”, se arată în comunicatul furnizat de comitetul de gripă al Ministerului Sănătăţii.

Medicii arădeni nu au reuşit să pună un diagnostic precis în urma simptomelor pe care le-a avut Georgeta şi au refuzat să comenteze situaţia tinerei. Totodată, ancheta de la Ministerul Sănătăţii continuă, urmând ca verdictul final să fie aflat zilele viitoare. „Nu sunt în măsură să atac sau să aprob decizia Ministerului Sănătăţii. Cazul este în continuare în evaluare, iar acest comunicat este doar o primă etapă din anchetă”, a declarat Dana Negru, director adjunct în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

„Comisia de gripă a emis nişte concluzii de etapă, deocamdată nu avem un diagnostic final“.
Dana Negru, medic epidemiolog

CITEȘTE PE ACEEAȘI TEMĂ:

Ministerul Sănătății a declarat că nu vaccinul i-a provocat femeii din Arad reacțiile severe

Reacţie adversă la vaccinul AH1N1: „transfer“ în Ungaria

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite