Vaccinarea pandemică s-a amânat pentru luna martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar adulții primesc la ora actuală vaccinul pandemic
Doar adulții primesc la ora actuală vaccinul pandemic

Chiar dacă Direcţia de Sănătate Publică Arad şi-a umplut stocurile pentru luna februarie cu vaccinurile obligatorii pentru copii, vaccinarea contra AH1N1 se lasă aşteptată pe fondul lipsei „cobailor umani” care sunt folosiţi pentru testarea acestuia.

Ecourile din presa locală legate de faptul că pentru testarea vaccinului pandemic sunt folosiţi copii drept cobai, au scos la iveală lipsa voluntarilor de la punctul de testare din Arad al SC IFE  Human Pharmacology SRL.

„În momentul de faţă studiul clinic este încetinit tocmai pentru faptul că nu există voluntari. Categoriile de vârstă pentru care se realizează testul sunt 6-16 ani şi normal la un studiu de acest gen ar trebui să fie cel puţin o sută de persoane”, a declarat în această dimineaţă Dana Negru, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.  

Chiar dacă arădenii nu se prea înghesuie să pună la bătaie sănătatea propriilor odrasle, nu au fost constatate nereguli la inspecţiile ce au vizat activitatea punctului de lucru din Arad, lucru confirmat şi de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Arad. „Firma care efectuează testele a găsit până acum doar 36 de copii care să fie vaccinaţi, din totalul necesar de o sută”, a spus Dana Negru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite